Читај ми!

Додик: Резолуцијом о Сребреници потписан крај БиХ

Због резолуције о Сребреници, Скупштина Републике Српске је упутила протест против кршења Дејтона и међународног права. Резолуцијом о Сребреници потписан је крај БиХ, а мирни разлаз Федерацији БиХ предложићемо сутра у Сребреници, на седници Владе, рекао је Милорад Додик.

Босна и Херцеговина је дошла до свог краја или су је, прецизније речено, довели до краја они који су се у њу клели, каже председник Републике Милорад Додик. Остало је само да сви учине напор, да буду добре комшије и да се у миру разиђемо, поручује Додик дан уочи одлуке Генералне скупштине УН о Сребреници

"Мислим да је са том одлуком Генералне скупштине потписан крај Босне и Херцеговине. Да ли ће се он остварити убрзано или за неко догледно време, то је ствар процеса. Ми бирамо мирни разлаз и то ћемо предложити сутра на седници владе у Сребреници, предложићемо федералној страни. Синоним за ту резолуцију може да буде крај Босне и Херцеговине", рекао је Додик.

Каква је БиХ и како функционише, каже Жељка Цвијановић, најбоље показује начин на који је резолуција о Сребреници упућена у Генералну скупштину УН без сагласности и консензуса Председништва БиХ. 

"Какав год буде исход, дакле, гласање од стране Босне и Херцеговине неће бити гласање Босне и Херцеговине, зато што, да би се нешто гласало 'за' или 'против' или да би се било уздржано, такође мора да постоји став Председништва", каже Жељка Цвијановић, српски члан Председништва БиХ.

Посланици републичке скупштине због резолуције о Сребреници упутили су протест против кршења Дејтона и међународног права. Одлука је прослеђена свим западним амбасадама а председник парламента Ненад Стевандић писао и црногорском премијеру Милојку Спајићу. Ако не можете бити против резолуције будите, пише, бар уздржани. 

"Народна скупштина је по овом питању учинила све што је могла и влада Републике Српске је пре ње", рекао је Стевандић.

Руковоство Српске сутра ће пре седнице Владе у Сребреници положити венце на споменик убијеним Србима у Братунцу. Исто су планирали и у Поточарима, али из Меморијалног центра то нису дозволили.

субота, 15. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије