Читај ми!

Човић: То што Запад ради неће допринети смиривању ситуације у региону, морамо да живимо заједно

Политичар и некадашњи шеф Координационог центра за Косово и Метохију Небојша Човић каже, поводом седнице ГС УН о резолуцији о Сребреници, да Запад покушава да се додвори Палестинцима и муслиманима због свега онога што се догађа у Гази. То неће допринети смиривању ситуације у региону, ми треба и морамо да живимо заједно и једни поред других, поручује Човић.

Небојша Човић је у Јутарњем програму, поводом седнице Генералне скупштине УН на којој ће се разматрати резолуција о Сребреници, рекао да за Србију јесте важан дан, али да ћемо постојати као држава.

"И постојаћемо као народ који сасвим сигурно није геноцидан народ, јер наша историја и наша традиција показују да, не да то нисмо, него смо заправо народ који је дао јако, јако пуно жртава и у Првом и Другом светском рату", истиче Човић.

Сматра да је "нонсенс" што су, колико је упознат, само три муслиманске или арапске државе спонзори резолуције.

"Зашто кажем да је нонсенс? Зато што ће хришћани ваљда гласати за ту резолуцију, а сами муслимани неће гласати за ту резолуцију. Хоћу да кажем да ту, уважавајући сваку жртву која је пала у Сребреници, у том бруталном злочину који се догодио, имате политику која заправо баца сенку на све те жртве", каже Човић.

И постоји још један нонсенс, додаје, а то је да ће Немци бити уводничари или предлагачи.

Што се тиче момента који је изабран за предлагање резолуције, Човић оцењује да на тај начин колективни Запад покушава да се додвори Палестинцима и муслиманима због свега онога што се догађа у Гази.

"Наравно, има везе и Украјина, ми смо ту у домену колатералне штете", додаје Човић.

"Ово што Запад сад ради, то неће допринети смиривању ситуације у нашем региону и нечему што ми често називамо помирењем, које би и требало заправо да се догоди. Ми треба и морамо да живимо заједно и једни поред других", истиче Човић.

недеља, 16. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије