Читај ми!

Одржан једанаести протест "Србија против насиља"

Једанаести протест "Србија против насиља" одржан је данас у Београду. Грађани су се окупили испред Дома Народне скупштине и кренули у шетњу до Палате правде и Мостарске петље, где су до 22 часа блокирали ауто-пут. Протести одржани и у Краљеву, Смедереву, Лесковцу.

Завршен једанаести протест "Србија против насиља"

Протест "Србија против насиља" завршен је вечерас око 22 часа, а саобраћај на мосту "Газела" је поново успостављен.

Блокиран ауто-пут на мосту Газела

Грађани су стигли до Мостарске петље, где су почели блокаду ауто-пута, која ће, према најави, трајати до 22 часа.

Судија у пензији обратио се испред Палате правде, грађани кренули ка Мостарској петљи

Учесници протеста стигли су испред Палате правде, где је блокиран саобраћај, док је испред Дома Народне скупштине нормализован.

Испред Палате правде обратио се судија у пензији Зоран Ивошевић.

Ивошевић је рекао да судијом не може да управља нико, да не треба да суди по налогу дневне политике, већ да буде независан, праведан, неподмитљив.

"Судија од интегритета није омиљен, али је поштован, њега не тапшу, већ уважавају", нагласио је Ивишевић.

Шетња је настављена ка Мостарској петљи.

Опширније Краће

У Лесковцу пуштени бели голубови

У Лесковцу је у току четврти скуп "Лесковац против насиља".

После краћег обраћања у коме је речено да се протести настављају јер се захтеви не испуњавају, пуштени су бели голубови.

Учесници протеста проћи ће главним градским улицама, а скуп се завршава испред Лесковачког културног центра, не испред локалне самоуправе, јер, како кажу, градоначелник није ту већ се налази у Мексику.

"Смедерево против насиља" четврти пут

У Смедереву се одржава четврти протест “Смедерево против насиља".

Окупљање је почело на градском тргу, а овога пута није планирана шетња по градским улицама.

Протест су организовали Зелено-леви фронт Смедерево, Народна странка Смедерево, Странка слободе и правде Смедерево, ДС – Демократска странка Смедерево, Ново лице Србије – Смедерево, а подржавају га Црвени беџеви Смедерево и Покрет Тврђава Смедерево

Фото: Милош Свилар

Извештај Игора Топаловића

Грађани кренули у шетњу до Палате правде

Грађани који су се окупили испред Дома Народне скупштине кренули су у протестну шетњу до Палате правде, где ће им се обратити говорници.

Потом, најављена је блокада Мостарске петље.

Краљево против насиља

Грађани у Краљеву одржавају протестну шетњу. Са Трга српских ратника, упутили су се градским шеталиштем ка згради Полицијске управе у Краљеву.

Потом, колона се упутила ка згради Градске куће.

Окупљенима се обратио апсолвент ФПН-а Лазар Симић, који је поручио да ни студенти неће одустати од борбе против насиља.

Шетња протиче без блокада раскрсница и мостова.

Једанаести протест "Србија против насиља", у организацији дела опозиције, почео је у 19.00 испред Народне скупштине.

Окупљени су кренули у шетњу Улицом кнеза Милоша и Немањином до зграде некадашње Железничке станице, а затим Савском улицом до Палате правде, где су се говорници обратили грађанима.

Након тога, наставили су шетњу ка Мостарској петљи, где су до 22 часа блокирали ауто-пут кроз Београд.

Осим Београда, протести су одржани и у Краљеву, Лесковцу и Смедереву.

У склопу протеста "Србија против насиља", грађани су јуче у Новом Саду, Шапцу, Пожаревцу, Чачку, Јагодини, Крагујевцу, Нишу, Врању изашли на улице, тражећи, како су навели, бољи живот, без насиља и страха.

Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, како наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина.

Први протест "Србија против насиља" одржан је 8. маја, а 12. маја грађани су на другом протесту блокирали мост Газела на два сата.

Трећи протест одржан је 19. маја, а тада су били блокирани Газела и Бранков мост.

Четврти протест одржан је 27. маја, а учесници су након шетње формирали прстен око зграде РТС-а.

Током петог протеста, 3. јуна, учесници су после шетње формирали прстен око зграде Председништва.

Шести протест, одржан 9. јуна, завршен је пошто су после окупљања и шетње учесници направили прстен око зграде Владе Србије.

Протест је седми пут у Београду одржан 17. јуна. Учесници су после окупљања испред Дома Народне скупштине и шетње Улицом кнеза Милоша, блокирали ауто-пут код Мостарске петље и Аутокоманде. Протести су истог дана одржани у још три града – Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Осми протест одржан је 24. јуна. Грађани, који су се окупили испред Дома Народне скупштине, кренули су у протестну шетњу до Аутокоманде, где су до 21 час блокирали ауто-пут.

У петак, 30. јуна, у оквиру протеста, одржана је блокада – блокирани су ауто-путеви у Новом Саду и код Центра "Сава" у Београду.

Девети протест "Србија против насиља" одржан је првог јула у Београду, али и у више градова широм земље – Зрењанину, Смедереву, Шапцу, Краљеву, Крагујевцу, Јагодини, Лесковцу… Због кише, протест је одложен у Нишу. У престоници, демонстранти су шетали до зграде Телевизије Пинк, где су протестовали због, како су навели, узурпирања националне фреквенције и пуштања ријалити програма који промовшу насиље.

Грађани су се десети пут окупили у Београду прошле суботе, када су одржали протестну шетњу до седишта Полицијске управе за Град Београд у Булевару деспота Стефана.

понедељак, 04. децембар 2023.
-1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво