Лопта сачувала главу

Београђанин Душан Кекић имао је среће да се спасе, после двадесеточасовног плутања са лоптом на Јадранском мору. Дечака су спасли албански рибари, након што су, у суботу, морске струје на Ади Бојани, у Улцињу, одвукле младића према отвореном мору.

Душан Кекић (23) из Београда дуго ће памтити своје летoвање. Морске струје на Ади Бојани, у Улцињу, одвукле су га, у суботу, према отвореном мору. Јуче око поднева, пронашли су га рибари у албанским територијалним водама.

Душана је спасла одбојкашка лопта коју је имао са собом. Агонија је трајала од суботе поподне до недеље. За њим су, без успеха, трагале обалске страже Бара и Улциња, а после 20 сати, пронашли су га албански рибари.

Душан Кекић је рекао да је све време био негде уз обалу, али када би кренуо ка њој, вратиле би га контраструје.

Према његовим речима, када се прилично уморио, променио је стратегију и почео да "јури" неке од рибарских бродића.

Душан је додао да није паничио, већ да је доста размишљао.

"Од стратегије како да се довучем до обале, преко неких песама, шта бих јео и тако нешто потпуно необавезно", сећа се двадесеттрогодишњи Београђанин.

Душан је са троје пријатеља, из Сутомора отишао на купање на Аду Бојану.

"Сво четворо смо по подне ушли у воду. Нас две смо изашле, њих двојица су остали. После тога смо само чули да их нема и да се неко давио", рекла је девојка која је била на плажи са Душаном.

Душановог друга Николу Попадића брзо су угледали црногорски новинари, који су крстарили обалом. Двојица Београђана имала су среће.

Јаке струје и таласи на улцињској плажи сваке године однесу неколико живота.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије