Читај ми!

Експлозија цена смештаја због концерта Рамштајна

На Ушћу већ данима трају припреме за два концерта немачке рок групе Рамштајн, у петак и у суботу. Огромна бина се поставља, а по друштвеним мрежама деле се снимци невероватних сценских ефеката које су користили на овој турнеји. Опрему је довезло 77 шлепера, а најмање 1.000 и по људи учествује у овом пројекту. Јачина звука биће јача од 2 милиона вати. Цео регион је дошао у Београду, изгледа да оглуви, а слободних соба практично да нема.

Због концерта немачког метал бенда Рамштајн, смештај који у Београду иначе кошта 100 евра, сада је 500. Интересовања је било и за приградска насеља. 

"То се тражи два дана, три. Ви одете преко тих апликација и било који други термин да тражите, ако тражите термин за пет дана рецимо, изаћи ће вам 100 евра стан на дан. Чак је било доста интересовања за куће на Сави, за неке необичне варијанте. То је обично друштво, не долази нико сам и онда траже већи стан. Тако да има интересовања и за околину, за Панчево, Барајево, Инђију, Бановце, Стару Пазову, Обреновац", каже Милић Ђоковић, проценитељ за некретнине.

Александар Балеј био је чак на 20 концерата групе Рамштајн, широм Европе. Основао је клуб обожавалаца пре 15 година.

"Мени је у сећању остао први концерт 2010. у београдској арени, то је била прилика да публика одавде, са ових простора види Рамштајн, а сада су два концерта на Ушћу, стварно феноменално", каже Александар Балеј, оснивач клуба обожавалаца.

Према његовим речима, Рамштајн је специфичан и уникатан бенд, и ту енергију,  шоу, музику, ниједан други бенд не може да пружи људима на концертима, као што може Рамштајн.

Београд је један од 16 градова који су се нашли на списку европске турнеје овог немачког метал бенда. На Ушћу се тренутно монтира бина, за шта ће бити потребно шест дана. Организатори не дозвољавају да се бина снима и приказује, али снимци са концерата који се деле по мрежама, показују о каквом је спектаклу реч.

"Бина је дугачка 60 метара, висока 36 метара, јако пуно пиротехничких тела ће бити, око 600 тела, пиротехника је њихов заштитни знак. Оно што је занимљиво да они потроше више од 1.000 литара специјалног бензина, то је податак који говори о величини овог шоа", каже Наташа Калембер из "Скај мјузика".

Биће ово трећи концерт групе Рамштајн у Београду. Последњи је био пре више од десет година. Очекује се 120.000 људи, а узбуђени фанови из суседних земаља већ су у Београду. Долазе из региона, али и из Грчке, Аустрије, Мађарске, Бугарске и Румуније. Једно је сигурно, делове концерта моћи ће да чују и виде и они који на њега не оду.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије