Читај ми!

Протест новинара "Јединства" у Косовској Митровици

Редакцији Јединства, једином листу на српском језику на Косову и Метохији наложено је да до сутра испразни просторије у Косовској Митровици у којима је радила уназад деценију и дуже. Особа која је наводно купила просторије редакције, дала је рок за исељење без показивања било каквог решења или правне одлуке.

Чланови редакције "Јединства" протестовали су тако што су држали колегијум на платоу испред зграде у којој се налазе њихове канцеларије.

У знак солидарности придружили су им се новинари других медија на српском језику и чланови Управе Удружења новинара Србије.

"Наш лист дели судбину српског народа. Није само обичан информативни гласник, већ чувар језика, писма, културе и српског идентитета. Заказали смо сутра нови колегијум у 11 сати, на истом месту, јер нам ништа друго не преостаје него колегијум на клупи, у парку под ведрим небом", каже директорка "Јединства" Рада Комазец.

Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић, такође, негодовао је што се "Јединство" исељава без писаног решења. 

"И за косовске прилике је нестварно да се 'Јединство' исељава усменим налогом, претњом катанцем на браву, претњом људима који би се ту нашли, а да не постоји писан траг, решење да се издавач листа исели", поручио је Брајовић.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије