Сви преузимају кривицу

Ја сам, не могу да кажем главни кривац, али један од главних за овај неуспех, рекао је плејмејкер "орлова" Милош Теодосић по повратку репрезентације са Европског првенства у Литванији. "Ако треба да се предузме нека одговорност, преузећу је ја", наглашава селектор Душан Ивковић.

Дан после завршетка Европског првенства у кошарци, где је репрезентација Србије заузела разочаравајуће осмо место, још није јасно шта се десило са "орловима" на том такмичењу. Прве четири утакмице одигране су на високом нивоу, наредних седам за заборав.

Сви играчи и стручни штаб сагласни су да је осмо место на контиененталном шампионату разочарење, посебно ако се има у виду чињеница да није изборена виза за квалификациони турнир за Олимпијске игре наредне године у Лондону.

Чини се да су сви у табору "орлова" спремни да преузму кривицу за овај резултат. Први плејмејкер репрезентације, Милош Теодосић, који је према многима највише разочарао, не бежи од свог дела кривице.

"Ја сам, не могу да кажем главни кривац, али један од главних за овај неуспех. Надали смо се пласману на квалификациони турнир за Олимпијске игре, али сада треба размислити о играма, па тек касније ући у дубље анализе", рекао је Тео за Вечерње новости.

На другој страни селектор "орлова" Душан Ивковић сву одговорност преузео је на себе. Ипак, он је нагласио да би, кад би могао, поново бирао исти тим.

"Овај тим је имао хемију, сваки играч своју улогу... Тим је имао профил, одлично је радио. Не говорим о томе да бих правдао себе или играче, ако треба да се предузме нека одговорност, преузећу је ја... Да поново кренемо са припремама, позвао бих исти тим. Једино бих променио фактор среће и помоћ Бога, када бих могао. Ако ништа друго, само бих пожелео да не останемо без два играча пред најважнију утакмицу. Ови момци имају моје неограничено поверење", нагласио је је српски селектор.

У наредних неколико дана очекују се састанци и анализе о наступу "орлова" на шампионату. Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас најавио је разговоре са Ивковићем после чега ће бити познати кораци који ће се даље преузети у репрезентативној кошарци.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво