Читај ми!

Ивковић: Руси су били бољи

Селектор кошаркашке репрезензтације Србије Душан Ивковић честитао је Русији заслужену победу и пласман у полуфинале Првенства Европе, истакавши да су главни узрок пораза нашег тима биле бројне изгубљене лопте, што је ривалу омогућило доста лаких поена.

"Заслужено смо поражени, руски тим је био бољи и треба му честитати. Исто тако мислим да разлика од десет поена није реална, јер смо током целог меча често били близу преокрета", рекао је Ивковић после пораза у четвртфиналу шампионата у Литванији (77:67).

"Требало је мало више концентрације, један скок више, једна грешка мање, да се преломи утакмица. Играчи су то желели, али смо још једном били у ситуацији да од 77 примимо чак 37 лаких поена, што је пресудило".

Један од разлога великог броја изгубљених лопти, према мишљењу Ивковића, је изостанак бековског тандема Рашић-Тепић због повреда.

"Примили смо 18 поена после изгубљених лопти, 19 после скока у нападу селекције Русије, што је у великој мери последица неиграња двојице кључних играча у организацији игре. Рашић је био повређен и сада је у нешто бољем стању, Тепић се изненада укочио током јучерашњег тренинга. Против нешто агресивније одбране, нама је био потребан други искусан бек и онда би наш одговор на такву врсту одбране био доста квалитетнији", истакао је српски селектор.

"Тада би и ми имали лако постигнуте поене, а не да серијом грешака увек долазимо у подређен положај. Овом тиму који је пуно радио, пуно уложио, било је тешко да то све издржи и врати се у утакмицу".

Свестан је селектор Ивковић да тим мора што пре да се тргне и опорави пред најважнију утакмицу на шампионату, против селекције Грчке, која одлучује о учешћу на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Лондону.

"Имамо само 15 сати да припремимо утакмицу против Грчке и подигнемо играче којима је овај пораз веома тешко пао. Рачунам и верујем у карактер тима, да ћемо смоћи снаге и искористити другу меч лопту за наставак пута према нашем примарном циљу, пласману на Олимпијске игре", закључио је Ивковић.

Утакмица за пласман од 5. до 8. места између Србије и Грчке на програму је у петак од 14 сати.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво