Србија осма у Европи

Србија поражена од Словеније (72:68) у борби за седмо место на Европском првенству у Литванији. "Орлови" одлично одиграли последњу четвртину, надокнадили велики минус, али поново посустали у завршници. Србија последња од екипа које су ушле у четвртфинале.

Репрезентација Србија поражена је у последњем мечу на Европском првенству у Литванији. Боља од Србије била је и Словенија (72:68), па су "орлови" тако заузели осмо место на турниру.

Меч против Словеније, "орлови" су играли без Миленка Тепића, Александра Рашића и Ненада Крстића, па се може рећи да се млада екипа добро борила против искусног словеначког тима. Србија је у два наврата успевала да стигне велику предност Словеније, али у завршници меча није имала снаге за коначни ударац.

Прву серију Словенија прваи крајем прве и почетком друге четвртина када од 19:18 стиже до 33:20. Србија успева да консолидује своје редове, највише захваљујући Немањи Бјелици, па се на полувреме одлази са подношљивих 44:39.

У трећој четвртини Словенија прави још једну велику серију, предност "змајчека" ишла је и до 15 поена, па се чинило да ће, после трећег дела (64:51), утакмица добити свог победника.

Ипак, млада екипа Србије се не предаје. "Орлови" сјајно улазе у последњу четвртину, не дозвољавају Словенцима више од седам минута да се упише у листу стрелаца, па Србија стиже и до предности (66:65).

У завршници меча, прво Лакович погађа за три поена, а онда Србија не успева из неколико покушаја да постигне кош, па Словенци излазе као победници из овог меча.

Најбољу партију на првенству пружио је Немања Бјелица, који је уз 12 поена имао девет скокова и пет асистенција. Коста Перовић постигао је 13, а Мачван и Савановић по 12 поена.

У словеначкој екипи, најбољи је био Горан Драгич са 21 поеном, Лакович је постигао 15 поена и имао 5 скокова, док је Бегић уз девет скокова имао и пет блокада.

Број коментара 57

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво