Србија не иде на Олимпијаду

Грчка потпуно заслужено савладала Србију. Меч решен већ у првој четвртини, када су "хелени" створили 20 поена предности. Србија добила преостале три деонице. На крају, коначан резултат од 87:77. Бурузис убацио 27 поена и одвео своју селекцију на меч за пето место. Србија остала без Олимпијаде.

Како је завршила меч са Русијом, Србија је почела меч са Грчком. Лош дефанзивни скок, мањак концентрације и и пожртвовања искористио је грчки тим, који је у прва четири минута створио предност од 15:2. Грци су једноставним акцијама градили простор за шут за три поена и у првој половини почетног периода игре, ван линије 6,75 шутирали су 4/6.

Два одмора које је затражио Ивковић нису уродила плодом, па је било помало тужно гледати немоћне „орлове". Национални тим Србије имао је нешто преко 20% успешности у шуту из игре. Већ у осмом минуту Грци су створили 20 поена предности, а на 100 секунди до краја, имали су 25, да би се на крају четвртине одвојили на 26 поена предности.

Други део игре почео је нешто бољом игром Србије, али је Грчка минималним напором одржавала убедљиву предност. Кешељ је спојио две тројке, Мачван погађао са дистанце, али је противник уживао у раније стеченом капиталу. Ако се зна да су „орлови" скупили 20 поена тек у 15. минуту меча, све је јасно.

До краја првог полувремена углавном се играло кош за кош, што је био ритам који су Грци тражили. Србија није успевала да сломи ритам или уђе у серију, која би резултатски омогућила повратак у утакмицу.

Трећи део игре поново је почео ангажованом игром Србије, али се жеља убрзо угасила. Расположени Бурузис наставио је да пуни кош „орлова", али и да се истиче у одбрани. Од самог почетка, само необавезан поглед на дешавања на терену био је довољан да се схвати ко ће славити у овом мечу.

Једина светла фигура у нашем националном тиму био је Марко Кешељ, који је и шутевима са дистанце, али и продорима покушавао да врати равнотежу. Душко Савановић прве поене је постигао у 25. минуту меча, што показује да је Кешељ био поприлично усамљен у намери да учини утакмицу занимљивијом.

Србија је очигледно покушала да да максимум у последњој деоници, па су Ивковићеви момци успели да у првим минутима четвртог периода „истопе" предност Грчке серијом 16:4. Очигледна опуштеност ривала и организованија игра нашег тима довели су екипу у ситуацију да чак размишља и о победи.

А онда - оно што смо навикли да гледамо од „орлова" на овом турниру. Почетничке грешке, слаб скок, журба без потребе у нападу и недовољно чврста игра у одбрани. Иако тим није јурио болних 20 поена заостатка, није успео ни да приђе противнику испод 10 поена предности.

Последњи (немогући) покушај преокрета Србија је базирала на шутевима за три поена, али је по пет личних грешака Марковића, Теодосића и Паунића осујетило тај план. Поред недостатка бекова, Србија је играла очајну одбрану, па су Грци без проблема привели меч крају и нанели пети пораз Србији од почетка турнира.

Прва фигура утакмице сигурно је био Бурузис, који је одиграо најбољи меч у репрезентативној каријери. Затрпао је кош Србије, убацивши 27 поена, на шта је додао шест скокова. На другој страни, као што је већ речено, једини играч са солидним учинком био је Марко Кешељ, са 22 постигнута поена.

„Орлови" у суботу од 17 часова настављају такмичење, када ће се против Словеније борити за седмо место.

Број коментара 113

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво