Читај ми!

Србија без полуфинала

Србија није успела да се пласира у полуфинале Европског првенства у Литванији. "Орлови“ су у четвртфиналу изгубили од Русије резултатом 77:67. Овим поразом изабраници Душана Ивковића опростили су се од борбе за медаље, али су остали у трци место које води у квалификације за Олимпијске игре.

Иако су најављивали велику борбу за полуфинале кошаркаши Србије и у четвртфиналу приказали су бледу игру и заслужено су елиминисани са Европског првенства. Русија је савладала "орлове" резултатом 77:67, по четвртинама 16:12, 18:15, 20:21, 23:19.

Без Рашића и Тепића и са ровитим Крстићем кошаркаши Србије били су лак плен за "зборнају". И на овом мечу изабраници Душана Ивковића поновили су грешке из претходних неколико утакмица.

У одбрани поново је заказао скок. "Орлови" су ухватили 28 лопти, пет у нападу, док су Руси од 37 скокова имали чак 14 офанзивних. Лоше су српски кошаркаши играли и у нападу где су изгубили шест лопти више од противника. Највише је грешио Милош Теодосић који је са девет "продатих" лопти на мечу поставио неславан рекорд шампионата.

Ипак треба додати да су једини запажен учинак на мечу имали Теодосић и Крстић док су остали кошаркаши заказали, пре свега у нападу.

Од почетка утакмице ствари су лоше почеле да се одвијају за српске кошаркаше. У тврдој игри падало је мало кошева. За "орлове" најчешће је поентирао Теодосић, који је постигао првих седам поена за наш тим. Тек повремено придруживали су му се Савановић и Кешељ.

На другој страни "зборнаја" је имала већи број расположених играча. Смењивали су се кошеви Покрашова, Мозгова, Хријапе, Бикова и Куриленка, а касније и Воронцевича и Шведа.

Нису Руси играли ништа посебно у нападу, али су добрим скоком често поентирали после других шанси. На другој страни Теодосић је добро погађао, али фалиле су његове асистенције.

У прве две четвртине мало је играо ровити Крстић, кога је на паркету мењао Коста Перовић. Српски капитен нешто више времена на паркету проводи у трећој четвртини и већ се тада осећало олакшање у нападу. Међутим и тада су недостајали кошеви осталих играча.

Поседња деоница почиње са плусом од шест поена за "зборнају". Ни овде српски кошаркаши нису налазили решења у нападу и мучили су се да поентирају. И у одбрани настављено је са лошим грађењем коша што су Руси максимално користили.

Меч је преломљен на средини последње четвртине. Прво је Кириленко, после скока у нападу поентирао са слободних бацања, затим наши момци одмах губе лопту, па онда опет лоше граде кош после слободних бацања и не хватају лопту, тако да поенима Хријапе Руси долазе на плус десет.

Брзим кошевима Савановића и тројком Кешеља "орлови" још једном хватају прикључак, али је нерезонским шутевима Теодосића из велике даљине пропуштена шанса да се озбиљније угрози вођство "зборнаје".

Последња шанса за било какав преокрет била је на мање од минут и по пре краја, када је после кошева Теодосића са линије слободних бацања лопту украо Марковић и поентирао.

Руси су тад имали пет поена предности, али је Кириленко са линије слободних бацања потврдио победу "зборнаје". Теодосић је још једним далекометним шутем покушао да смањи предност противника, али је промашио, што је значило и дефинитивни опроштај "орлова" од полуфинала.

Теодосић је са 20 поена био најефикаснији у нашем тиму, а укњижио је четири поена и три асистенције. Ипак, поред овога имао је чак девет изгубљених лопти, што је рекорд овог шампионата. Крстић је и поред повреде одиграо одлично и постигао је 13 поена уз пет скокова и две асистенције. Учинак осталих кошаркаша далеко је лошији.

У победничкој екипи чак су четири кошаркаша имала двоцифрен учинак. Кириленко је постигао 14 поена, а имао је и 11 скокова и шест асистенција. Хријапа и Воронцевич постигли су по 11 кошева, док је Швед постигао поен мање уз пет асистенција.

После овог пораза "орлове" очекује борба са Грцима за место које води на квалификациони турнир за Олимпијаду.

Русија ће у полуфиналу играти са Француском.

Број коментара 259

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара