Читај ми!

Неочекивано лош дан

Упркос томе што имам велико искуство нисам очекивао да ћемо имати овако лош дан. Нисам веровао да ћемо примити у првом полувремену 54 поена, а да притом разиграмо литвански тим који је у првом полувремену шутирао тројке 7/10, рекао је селектор Србије Душан Ивковић после пораза од Литваније на Европском првенству.

Прву утакмицу у другој фази Европског првенства Србија је почела поразом од Литваније, која је савладала наш тим резултатом 100:90.

Селектор "орлова" Душан Ивковић није био задовољан игром својих изабраника, који су против Литванаца примили велики број кошева.

"Упркос томе што имам велико искуство, можда највише од свих тренера на Шампионату, нисам очекивао да ћемо имати овако лош дан. Нисам веровао да ће тим бити без реакције, да ћемо примити у првом полувремену 54 поена, а да притом разиграмо литвански тим који је у првом полувремену шутирао тројке 7/10", рекао је Ивковић за сајт Кошаркашког савеза Србије.

Он је додао да је идеја била да се агресивном одбраном спречи реализација противника у нападу, и да је утакмица више личила на пријатељску него на такмичарску.

"Наша основна идеја је била да агресивном одбраном спречимо њихову реализацију. Једноставно нисмо били у стању, без обзира на све покушаје, који су само на моменте имали ефекта, кад смо прилазили на пет или седам поена разлике. Утакмица је била атипична у односну на досадашње. Више је личила на пријатељску, него на меч у којем треба уложити много реакције и енергије. Ми то вечерас нисмо имали, што је необично и неочекивано", истакао је српски селектор.

Ивковић је на крају рекао да мора да се потраже разлози таквог пораза.

"Утакмица са Немцима била је кључна у првој фази Шампионата. Тада смо у првом полувремену примили само 28 поена, вечерас 54. Веровао сам да ћемо после дана паузе донети на паркет добру концентрацију и енергију. Морамо да потражимо разлоге зашто се то није десило и да будемо спремни за меч против Шпаније", закључио је Ивковић.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије