Читај ми!

Тешко против тројки

Репрезентација Србије изгубила је у првом мечу Е групе, од домаћина Литваније (100:90). Литванци славили захваљујући одличном шуту за три поена (11/20) и феноменалном навијању публике. Крстић најефикаснији код "орлова" са 21 поеном, Калниетис са 19 предводио Литванију.

Литванија је савладала Србију (100:90) и забележила изузетно битну победу. Наши момци жестоко су се борили, али нису могли против феноменалног шута домаћина за три поена. Живот иде даље, очекује нас меч против Шпаније, званичног шампиона Европе.

Србија је одлично почела меч и поенима Тепића и Крстића одржавала предност у првих пет минута. Ипак, тројком Јасаитиса, Литванија стиже до изједначења (14:14). Литвански центри нису имали решење за нашег капитена, који је у првој четвртини постигао 9 поена.

Два минута пре краја прве деонице, поготком Поцијуса, Литванија стиже до прве предности (20:19). У финишу четвртине, Литванци праве мини-серију, па тројком Јасикевичијуса долазе до осетније предности (26:22).

До првог одмора, Калнеитис прави прекршај над Мачваном испод нашег обруча, крилни центар "орлова" је сигуран са линије слободних бацања, па је прва четвртина окончана резултатом 26:24 у корист Литваније, домаћина турнира.

Друга четвртина почиње тројком Теодосића, првом за репрезентацију Србије у мечу, али Литванци поново праве мини-серију и стижу до 35:30. Литванија феноменално шутира за три поена (6:8), па наши момци не проналазе прави начин да зауставе далекометну паљбу.

Репрезентација Литваније користи нешто слабији период игре српског тима, па на пет минута до полувремена стиже до врло убедљивих 43:34.

Србија на тренутке успева да ухвати прикључак, али Литванци су незаустављиви у шуту за три поена. У првих 20 минута, домаћин турнира је шутирао 7/10 изван линије 6,75 и на велики одмор одлази са највећом предношћу на мечу (54:44).

Друго полувреме почиње лоше. Литванци у неколико наврата имају предност и од 13 поена, али Савановић враћа Србију у игру (63:56). Убрзо, техничку грешку добија Милош Теодосић са клупе наше репрезентације, па Литванци поново стижу до лепе предности (67:56).

Обе екипе играју у серијама, Литванци неколико пута иду преко десет поена предности, "орлови" се неколико пута враћају. Последњу серију предводи феноменални Миленко Тепић, који својим 12. поеном смањује на 74:66, минут пре краја треће четвртине.

Србија је стабилизовала игру, али наши репрезентативци немају решење за литвански шут за три поена, где предњачи Калниетис, који у финишу треће четвртине постиже своју пету тројку и седам покушаја, па се у последњу четвртину улази са десет поена предности за домаћина (78:68).

На почетку последње четвртине Литванија стиже до 14 поена предности, али узвраћа Милош Теодосић тројком, али онда промашује два слободна бацања. Ипак, Савановић и Теодосић везују још две тројке и разлика је сведена на минус седам (86:79).

Ипак, Литванија не попушта. Неколико добрих акција које је предводио искусни Јасикевичијус доносе нову велику предност (95:81). Ношени феноменалним навијањем домаће публике, уз неколико "домаћинских" судијских одлука, Литванци су на прагу велике победе.

Српски кошаркаши нису имали снаге да се врате у живот, Литванија је успела да постигне 100 поена, а на крају се меч завршио са 10 поена разлике, колико је било и на полувремену.

У другом колу групе Е, Србија ће играти против Шпаније, док ће се Литванци, евентуалном победом над Немачком, готово сигурно пласирати у четвртфинале континенталног шампионата.

Србија: Теодосић 16 (4с, 2а), Тепић 12 (3с, 3а), Рашић 3, Паунић, Бјелица 2, Марковић 2, Савановић 16 (4с), Кешељ 6, Крстић 21 (4с), Перовић 4, Мачван 8.

Литванија: Каукенас 8 (3с, 5а), Калниетис 19, Делининкаитис, Поцијус 13, Јанкунас 13 (7с), Сонгаила 2, Јасаитис 9 (6с), Валанцијунас 18 (5с), Лавринович, Јасикевичијус 14 (7а), Петравичијус, Јавтокас 4.

Број коментара 178

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије