Омладинци победили Фаране

Омладинска фудбалска репрезентација Србије победила је данас у Јагодини селекцију Фарских Острва са 2:0 (2:0), у другом колу пете групе квалификација за првенство Европе 2010.

Другом победом на квалификационом турниру, који се одржава у Крагујевцу и Јагодини, наши омладинци су обезбедили пласман у завршни део квалификација, а са максималним учинком они убедљиво воде на табели. Србија је у првом колу 6. октобра у Крагујевцу савладала Белорусију са 5:0.

У последњем трећем колу наша селекција игра у недељу у Крагујевцу против вршњака из Грчке.

У другој утакмици другог кола Грчка у Крагујевцу победила Белорусију резултатом 1:0.

Првенство Европе за играче до 19 година биће одржано идуће године у Француској, а у завршни круг квалификација за то такмичење пласираће се две најбоље екипе из групе.

Сусрет између Србије и Фарских Острва одигран је по лепом и топлом времену на стадиону под Ђурђевим брдом пред око 300 гледалаца, а судио је Владимир Внук из Словачке.

Стрелац је био Шћеповић у 30. и 43. минуту из пенала.

Жути картони: Јакобсен и Х. Хансен (Фарска Острва).

Србија: Дмитровић, Крнета, Родић, Максимовић, Деак, Ђоковић (Стојиљковић), Шћеповић, (Миљковић), Ђуричић, Игњовски (Бркић), Лишчевић, Брашанац.

Фарска Острва: Гетсон, Давидсен, Јакобсен, Локин, Х. Хансен, Нилсен, Б. Хансен (Каллсо), Соренсен, Мортенсен, Арге (Вагсег), Нолсое (Јенсен).

Млади фудбалери Србије играли су са пола снаге, али ипак довољно да целим током утакмице имају благу предност. Осим два постигнута поготка изабраници селектора Александра Станојевића пропистили су још барем три стопостотне прилике да затресу противничку мрежу.

На конференцији за новинаре после меча селектор Фарских Острва Абрахам Локин је истакао да је задовољан резултатом, с обзиром да је екипа Србије "много боља".

"Знали смо да играмо против јаког противника и оријентисали смо се на одбрану. Наша земља је мала са свега 48.000 становника, а играли смо против земље која је фудбалска нација", рекао је Локин.

Српски селектор Станојевић био је веома задовољан игром својих изабраника, посебно у првом полувремену.

"Драго ми је да смо испунили план и пласирали се у други круг квалификација већ после данашњег сусрета. Међутим, посебно ме радује је игра коју је приказала цела екипа", рекао је он.

Станојевић је додао да је у другом полувремену "спуштен ритам из наменских разлога", пошто предстоји још меч против Грчке.

"Није било потребе да додајемо гас. Максимално спремни и здрави дочекујемо следећу утакмицу са Грчком", поручио је Станојевић.

Табела после другог кола:
1. Србија 2 2 0 0 7:0 6
2. Грчка 2 2 0 0 3:0 6
3. Ф.Острва 2 0 0 2 0:4 0
4. Белорусија 2 0 0 2 0:6 0

Последње коло (11. октобра): Србија - Грчка (15 часова, Крагујевац), Белорусија (15, Јагодина).

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије