Читај ми!

Ураган је стигао на евровизијску сцену

Доста је било чекања – наш ураган коначно је покренут. И нема намеру да стане. Група "Hurricane" демонстрирала је на првој техничкој проби оно што се од њих и очекује – невероватну енергију, сјајне хармоније и моћну кореографију. И не, ово их не хвалим ја, ово су реченице медија који прате сваки наш корак. Па да почнемо.

Овако је изгледао први прави радни дан Србије на „Песми Евровизије“. Из хотела, кренули смо ка Ахој арени. На самом почетку, при уласку у комплекс, уследило је упознавање са правилима које све делегације морају да поштују.

Дистанца и маске обвезне су како би сигурност свих учесника била на првом месту. Соба број 9 баш као и наш редни број у другом полуфиналу простор су у којем данас боравимо пред излазак на сцену.

Наши вредни чланови делагације проверавају последње детаље – фризуре су ту, шминка добија своје последње нијансе, а костими сијају баш као и наше представнице. А онда, распевавање пред прву пробу. Хармоније су ту, три главне звезде и три пратећа вокала заваравају нас све да чујемо више десетина људи, али видимо само њих шесторо. Да, евидентно пишем хвалоспеве, али шта да радим кад су их заслужили.

Техничка проба први је корак пред излазак на главну бину и неопходна како би на сцени све звучало беспрекорно. Атмосферу и осећај који смо осетили када смо их први пут видели на сцени чекали смо месецима и надали се да ће се заиста десити. Не могу да замислим како је било њима, али мислим да су их њихови осмеси разоткрили.

Све је спремно за прву пробу

"Hurricane" је на сцени, на реду је Србија. Иако још увек не можемо да откријемо цео наступ јер нешто мора да се сачува и за 20. мај, потврђујем да је експлозија енергије нешто што вас сигурно очекује.

Не могу да тврдим, али мислим да смо делегација која највише игра на сцени, а док то и не потврдим, приложићу податак да кореографија за Loco Loco траје од прве до последње секунде. Можда сутра замолим нашег кореографа Милана Громилића да реши ову енигму, ипак је он „кривац“ за 1.587 корака у песми. Овај последњи број сам измислио, признајем.

Време је за прве утиске. Ивана, Ксенија и Сања сишле су са бине више него задовољне. Урадиле су све што се од њих очекује. Ивана можда и више од тога, дала нам је свима једно додатно проклизавање на сцени, али за вишеструку првакињу у плесу то и није неки проблем. Браво, Ивана, устала си и тријумфално подигла песницу као и свака права ратница.

Конференција за медије затворила је данашњи дан свих делегација, наше представнице одговарале су на питања новинара и подсетиле их на некадашње евровизијске хитове. Скромно додајем да је Сања преузела улогу водитеља догађаја, на радост свих присутних. Било је и аплауза јер, што се каже, воле их људи.

Први радни дан успешно је завршен. Једногласно. А мене опет чекају да се овај текст објави јер неко треба и да спава. А сигурно сам нешто заборавио. А можда и нисам. До четвртка, поздрав из Ротердама. Лаку ноћ и добро јутро.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво