Читај ми!

Куц, куц. Ко је? Отворите, Hurricane на вратима!

Време је за другу пробу. Окупљање у лобију хотела заказано је за 11 часова. Одлазимо у арену, припреме за сцену могу да почну. Ураган наставља тамо где је стао у понедељак.

Коначно смо имали мало више времена за упознавање са осталим делегацијама и интервјуе са новинарима који су акредитовани, тестирани и налазе се у посебном простору за медије. Пре одласка на техничку пробу, Сања, Ивана и Ксенија одлучиле су да прошетају кроз делегацијски лоби и провере шта се крије иза затворених врата.

Бени Кристо и делегација Чешке први су нас поздравили. Признао нам је да му до сада нико није пришао, па смо ту неправду морали да исправимо. Уз то, Ивана је добила прилику да проба његову златну јакну коју ће чешки представник користити на сцени у оквиру свог наступа. Сазнали смо и да је снимао један од својих спотова у Србији јер воли брутализам у нашој архитектури. А ко не воли?

Након Бенија, налетели смо и на вођу исландског бенда. Дади Фрејр управо се спремао да изађе на своју другу пробу, па смо разменили неколико "You are awesome. No, you are awesome!" похвала. Није било само из пристојности, заиста то мислимо.

Исланд дефинитивно ове, као и прошле године, оставља утисак својом појавом, костимима и фанк звуком, а на то ретко ко може да остане равнодушан. Нашу кратку туру завршили смо упознавањем са Сањином омиљеном делегацијом – Италијом. Италијанска песма Zitti e buoni певала се и пре изласка на бину. Да, Сања наравно, гле чуда, пева и на италијанском.

О самој проби не морам пуно да пишем, до сада званични клип на евровизијском Јутјуб каналу има више од 160.000 прегледа. Сигуран сам да ће та бројка бити још већа када се сутра пробудимо.

А шта се разликовало од прве пробе? Оно што сви прво примете – урађене су корекције шминке, фризуре и обуће, јер док се не проба, не може да се зна и донесе коначна одлука о томе како ће то заиста изгледати у полуфиналу и, надамо се, финалу.

Многи кажу и да је енергија на бини била сјајна – сада је сцена већ позната, позиције дефинисане и време је да се сва енергија усмери на камеру која ће уживо преносити овај наш ураган за више од 180 милиона људи широм света.

И заиста су дале све од себе да то тако и буде. Уз наш наступ сигурно никоме неће бити досадно, а страни медији пишу овако: „Вокали – сјајни, кореографија – уиграна, ово је женски трио какав заслужујемо“.

И у праву су, 20. маја после редног броја 9 требаће вам мало ваздуха, отворите прозоре на време, ураган улази у ваше дневне собе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво