Читај ми!

Узбудљива Дечја песма Евровизије је иза нас

У узбудљивој завршници Дечје песме Евровизије 2020, победила је представница Француске, Валентина са песмом „Замишљам“ – "J'imagine".

Једанаестогодишња Валентина која је наступила са четири плесача на сцени, добила је највећи број гласова публике што јој је обезбедило прву позицију на табели. Представник Србије, Петар Аничић заузео је једанаесто место између осталог захваљујући и поенима француског стручног жирија који је песми Откуцај доделио максималних дванаест поена.

Петар је имао и велику подршку публике – освојио је 50 бодова од гласања путем интернета.

Услед пандемије вируса ковид 19, једно од најпопуларнијих такмичења за децу у Европи ове године протекло је у измењеним околностима. Први пут у историји ове манифестације, учесници нису путовали у Пољску и нису наступали уживо већ су емитовани снимљени наступи.

Водитељи су програм водили уживо из студија пољске националне телевизије у Варшави а учесници су се укључивали из студија у својим земљама. Посебну пажњу публике привукла је овогодишња заједничка нумера Покрени свет током које сви учесници певају једни поред других на једној сцени.

Наиме, у питању је монтажа снимака који су такмичари снимили одвојено а захваљујући данашњој технологији, публика је имала прилику да их види заједно. У ревијалном делу такмичења наступиле су пољске победнице Дечје Евровизије 2018. и 2019. године Роксана Вегел и Вики Габор, као и актуелни победник Евровизије Данкан Лоренс.

Наступ нашег представника који смо имали прилике да слушамо и гледамо током преноса снимљен је у Пољској. Петар Аничић је крајем октобра отпутовао у Варшаву где је у студију пољске телевизије извео песму Откуцај. Као и прошле године, домаћини су били изузетно гостопримљиви и учинили су све да се Петар и чланови делегације Србије осећају пријатно.

Велику пажњу привукао је и Петров сценски костим који је креација нашег познатог дизајнера Бошка Јаковљевића, редитељ наступа је Петар Станојловић а сценски покрет осмислио је Светозар Крстић.

Петар је током преноса имао подршку другара који су седели са њим у тзв. зеленој соби (green room), а из Студија 3 Радио-телевизије Србије у пренос такмичења укључила се и наша прошлогодишња представница на Дечјој песми Евровизије, Дарија Врачевић која је објавила поене нашег стручног жирија.

Према правилима које прописује Евровизија, национални жири би требало да чине три одрасла члана и двоје деце. Чланови српског националног жирија на Дечјој песми Евровизије 2020 били су Душан Алагић, извођач, композитор и продуцент; Ања Рогљић, музички уредник РТС; Ирина Арсенијевић, певачица; и млади музичари Тара Лабан виолинисткиња и Андрија Чикић, пијаниста.

Валентину је изабрала француска национална телевизија да представља своју земљу на такмичењу за Дечју песму Евровизије 2020. године. Она је пошла стопама својих сународника,
бивших учесника овог такмичења: Карле (2019), Анжелин (2018) и Томаса (2004).

Одрасла је у музичком окружењу. Њена мајка, наставница италијанског, певала јој је успаванке и отад Валентина гаји безусловну љубав према певању. Године 2018. истакла се на аудицији за музичку групу „Уједињена деца - нова генерација“ ("Kids United Nouvelle Génération").

На том узбудљивм путовању су јој се придружила још четири адолесцента. Валентина убрзо постаје заштитно лице ове групе створивши импресивну заједницу обожавалаца на друштвеним
мрежама од скоро 300.000 следбеника. Са својом групом је снимила два албума.

Активно учествује у Уницефовим мисијама, као и у бројним пројектима са другим уметницима. Валентина зна шта жели и не плаши се да то и покаже. Упркос томе, она чврсто стоји на
земљи.

Иако јој је Аријана Гранде највећи идол, ова девојчица често изненађује обожаваоце
великим интересовањем за француски реп. Она не само да пева и репује на француском, већ и
надахнуто пева и на италијанском. Нарочито ужива у песамама Лауре Паусини, која је омиљена
певачица Валентинине мајке.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво