Читај ми!

Вечерас се одржава „Дечја песма Евровизије“, подржите нашег Петра Аничића

„Дечја песма Евровизије“ одржава се вечерас 18. пут, организацију такмичења није спречила ни пандемија коронавируса, али је ипак због опасности од ширења вируса промењен формат. Такмичи се 12 земаља, међу којима је и Србија коју представља Петар Аничић са песмом „Откуцај“. За разлику од „велике Евровизије“, на „Дечјој песми Евровизије“ могуће је гласати и за свог представника. Пренос можете пратити од 17 часова на Другом програму РТС-а, а текстуални пренос такмичења на Интернет порталу РТС-а.

Упркос свим препрекама које су онемогућиле такмичаре да се нађу на једном месту, „Дечја песма Евровизије“ ће се одржати вечерас, а представници 12 земаља покушаће да дођу до трофеја 18. издања дечјег музичког такмичења.

Међу њима је и Петар Аничић, представник Србије, који ће покушати да освоји Европу песмом Откуцај.

Осим представника Србије, вечерас ће се надметати се и млади музичари из Немачке, Француске, Шпаније, Холандије, Русије, Пољске, Белорусије, Грузије, Казахстана, Украјине и са Малте.

Домаћин овогодишњег такмичења је Пољска, захваљујући прошлогодишњој другој узастопној победи на „Дечјем Евросонгу“. Учесници ће такмичење, због пандемије коронавируса, пратити из телевизијских студија у земљама које представљају. 

О вечерашњем победнику ће одлучити комбинација гласова стручних жирија земаља учесница и гласова гледалаца који за омиљену песму гласају путем интернета.

За разлику од „велике Евровизије“, на „Дечјој песми Евровизије“ могуће је гласати и за свог представника.

Гласање је почело у петак и траје данас до почетка преноса, а за Петра и друге учеснике можете гласати путем званичног сајта такмичења. Да бисте успешно гласали, потребно је да гласате за три учесника.

Гласање ће се наставити када последњи извођач заврши свој наступ и трајаће 15 минута.

Такмичење почиње у 17 часова уз директан пренос на Другом програму Радио-телевизије Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво