Jevgenij Sudbin, klavir

Razvojni put jednog od najvećih pijanističkih talenata na svetu, Jevgenija Sudbina, tekao je od Sankt Peterburga, preko Berlina do Londona.

Sudbin je rođen u Sankt Peterburgu 1980. godine, a izuzetan talenat i interesovanje za muziku vrlo brzo se ispoljilo. Sa sedam godina je započeo školovanje u rodnom gradu na konzervatorijumu u okviru programa za talentovanu decu u klasi profesora Ljubov Pevsnera.

Nakon dve godine učenja, osvaja prvu nagradu na međunarodnom takmičenju u Berlinu. gde će, nakon što je njegova porodica emigrirala, upisati Visoku školi za muziku „Hans Ajzler" gde nastavlja učenje u klasi profesorke Galine Ivanzove.

Kao stipendista, svoju master diplomu stiče na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, gde 2010. godini postaje i gostujući profesor.

Jevgenij je visoko hvaljen kao koncertni solista. Sarađivao je sa najznačajnijim i najpoznatijim dirigentima i orkestrima u prestižnim koncertnim dvoranama. U njegovoj blistavoj karijeri značajno mesto zauzimaju brojna diskokrafska ostvarenja. Ovaj umetnik se od 2011. nalazi se na listi renomiranih pijanista „Stejnveja".

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се