Читај ми!

Тишина

У галерији "Сингидунум" је постављена изложба "Светлост коју не видимо", сликарке Исидоре Ивановић. Изложба је посвећена Ани, Ангелини, Софији, Адриани, Катарини, Бојани, Еми, Мари, Андрији и Драгану. У тишини и болу се сећамо Николе, Александра, Марка, Лазара, Немање, Петра, Кристине, Милана и Далибора.

"Излет" је назив другог дугометражног филма, редитеља Ненада Павловића. Реч је о адаптацији истоименог романа Миће Поповића који говори о трагању младог уметника за смислом, слободом и уметничким изразом. О идеји и реализацији филма говори гост Културног дневника, редитељ Ненад Павловић. Прво београдско певачко друштво је основано 1853. године. Неколико година касније је почело да пева у Саборној цркви и до данас, недељом и празницима, пева на литургији у Саборној цркви. Диригент Првог београдског певачког друштва, између осталих, био је Стеван Стојановић Мокрањац. Аутор филмова "Исцељење" и "Завештање" Иван Јовић, најављује своје ново остварење "Лазарев пут". После светске премијере у Непалу и успешног приказивања на другим фестивалима, српска премијера филма се очекује у септембру. Представљамо књигу "Корени европске цивилизације, Лепенски Вир – Старчево – Винча", професора Душана Михаиловића, Јасне Вуковић и Бобана Трипковића. Какву уметност стварају италијански сликари, браћа Миаз - из угла нашег дописника из Рима.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Монтажер Горан Мијић
Реализатор Сања Реџић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара