Životna sredina i zdravlje Rizici iz hrane

Proizvodnja hrane se u poslednjih nekoliko decenija znatno promenila. Mnoštvo hemikalija koristi se u u današnjoj poljoprivredi da bi se povećali prinosi i da bi se poboljšao kvalitet prehrambenih proizvoda.

Neke od tih hemikalija ostaju u biljkama i životinjama i mogu da dospeju i u namirnice. Globalno zagrevanje, više sušnih perioda, smanjenje vodnih resursa i zagađenje okoline stvaraju i deficit poljoprivrednog zemljišta. Zbog toga je još teže proizvesti hranu koja ne sadrži fizičke, hemijske i mikrobiološke kontaminante i doći do namirnica koje ne nose rizik za nastanak bolesti.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се