Читај ми!

Znanje imanje-23.1.2022.

Pirotsko jagnje, kačkavalj, ćilim, peglana kobasica - po tome se ova ljupka varošica prepoznaje i u zemlji i u svetu. Brendovi su tu, ali nema pirotske ovce. Sve je manje i zanatlija da čuvaju jedinstvene veštine.

Zato u ovom izdanju Znanja imanja govore:

Zvonimir Ristić iz Rasnice - pre pet godina je krenuo u organsku proizvodnju. Odgaja svrljišku rasu.

Inženjer Goran Popović - želi da oživi repro centar i da pirotsku ovcu iz Šumadije vrati na Staru planinu.

Profesor Aca Mančić generacijama prenosi iskustvo - kako se pravi kačkavalj, ali je sve manje đaka.

Dalibor Tošić. Sa peglanom kobasicom je ušao u sistem "Čuvarkuća" i ponosan je na "boemsku potkovicu".

Silvana Tošić - novinar i čuvar tradicije. Ljubav prema bakinom ćilimu je ponela ove motive u etno glamur.

 

U priči o zelenoj ekonomiji obilazimo urbanu farmu Jane Mitrović i imanje porodice Šoškić.

Urednica Jasmina Nikitović Stojičić

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се