Znanje imanje-8.11.2020.

Agroekonomija nas uči kako da iskoristimo mogućnosi u proizvodnji hrane i pronađemo najbolje mesto na tržištu.

Prirodni uslovi, znanje, motivacija, ambicija, tradicija u porodici, i i organizacija - važne su karike koje vode ka uspehu. Takozvani mali proizvođači mogu da ostvare profit ako su deo kooperative koja ukrupnjava proizvod, ili ako tradicionalne specijalitete nude na trpezi eko-etno turizma. Zato u ovom izdanju Znanja imanja govore:
Milijana Šekler, iz sela Rudno sa Golije, kako je svoje veštine pretočila u porodični biznis i osvojila nagradu "Jaka žena".
Vukičeviči iz Guče, šta je sve potrebno da napreduje i porodica i posao i njihovi kooperanti.
Dragoslav i Mira Lalić iz sela Jasenice kod Negotina, zašto su njihovi sirevi od mleka od bele koze važni na trpezi vinskog turizma.
Milan Tešić iz Jarka kod Sremske Mitrovice, šta moće da unapredi četvrta generacija povrtara.
Jelena Jakši - filolog i mama, kakvi su izazovi u veselim zalogajima.
Urednica: Jasmina Nikitović Stojičić

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије