Серија

Друг Марко, 10-10

У последњој епизоди документарно-игране серије ,,Друг Марко” гледаоци ће видети како је Ранковић реаговао на вест о смрти Јосипа Броза Тита. Да ли је позван у почасну стражу и на сахрану и какав је био његов коментар о односима са Титом и разлозима смене. Биће посебно занимљив сусрет између Александра Ранковића и Коче Поповића након петнаест година. Због чега је Коча Поповић поднео оставку и какав је био његов растанак с Титом. Коча и Ранковић објашњавају када су југословенска кола кренула низбрдо. Такође су интересантни разговори између Ранковића и Добрице Ћосића, посебно они који се односе на начин решавања проблема на Косову и Метохији и односа између Срба и Албанаца.

Сазнаћемо како је стваран мит о Ранковићу, прво као симболу југословенства, а касније као икони српства и на крају као симболу неправде, зато што је као српски представник у комунистичком вођству неосновано оптужен, а затим на суров начин смењен.

Глумачку екипу чине Небојша Дугалић, Ваја Дујовић, Владан Гајовић, Лора Орловић, Хаџи Ненад Маричић, Миливој Петровић и Ђорђе Кадијевић.

 

Реприза , 10. јун у06:25 и 14:25

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије