Ostavi sve i čitaj- Predrag Vranešević

Predrag Vranešević, arhitekta, konceptualni umetnik, crtač, kompozitor muzike za više od stotinu pozorišnih predstava i gotovo dve stotine filmova i TV serija i, pre svega, muzičar čuvene Laboratorije zvuka, gost je u novom izdanju emisije Ostavi sve i čitaj.

U razgovoru sa autorkom emisije Goricom Zarić, Predrag Vranešević analizira stanje u aktuelnoj srpskoj kulturi, priseća se zamaha naše kulture na međunarodnoj sceni u doba Tita, govori o smislu umetnosti i ličnoj fascinaciji multidisciplinarnim umetničkim izrazom. Govoreći o popularnim sadržajima i stvarnim umetničkim vrednostima, Predrag Vranešević relativizuje granicu koja ih razdvaja predominacijom medijskog

Autentična vrednost u životu svakog pojedinca, ali i čitavih društvenih zajednica, prema Predragu Vraneševiću je knjiga, dostupna i otvorena svakom. Njegova prva izgovorena reč bila je upravo knjiga, a od momenta kad je naučio da čita sve što mu je bilo potrebno pronalazio je u knjigama i otkriva: „Ja znam i da zasuzim, kad pročitam nekog dobrog Rusa, kad ga razvale".

Autorka i urednica emisije Gorica Zarić Jovanović, reditelj Ivan Milanović, muzička urednica Nevena Popović.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се