Jovanka Broz i tajne službe, 10-10

Poslednja, deseta epizoda dokumentarno - igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" govori o uslovima života Jovanke Broz nakon prinudnog iseljenja iz Užičke 15 u oronulu vilu u Bulevaru oktobarske revolucije broj 75. Iako je živela u nehumanim uslovima, hrabro i dostojanstveno je podnosila sve nepravde i borila se da u okvirima postojećih zakona reši svoj status.

Službe bezbednosti su za Jovanku Broz vodile nekoliko akcija, prvenstveno da bi ostvarile uvid s kim i zbog čega komunicira i da bi utvrdile da li piše memoare i šta je njihov sadržaj. Memoari Jovanke Broz interesovali su ne samo domaće nego i strane obaveštajne službe, domaće i strane medije i izdavačke kuće. Šta je sve Jovanki nuđeno da objavi memoare i kakav je bio njen odgovor, ko je i zbog čega uništio deo njenuh rukopisa, kao i druge detalje u vezi sa memoarima, gledaoci će saznati upravo u ovoj epizodi.

Posebno je zanimljivo ko je odlučio da se piše Bela knjiga o Jovanki Broz. Šta je cilj i suština pisanja tog dokumenta i zbog čega je on objavljen tek 1987. godine? Ko je i na koji način sprečavao da se u medijima objavi bilo koji podatak o Jovanki Broz? Šta je ona htela da kaže jugoslovenskoj i svetskoj javnosti i zbog čega joj se ta želja nije ostvarila?

U igranom delu ove epizode učestvuju: Snežana Savić, Milena Vasić, Bora Nenić i Radomir Nikolić.

Producentkinja serije je Danka Milošević i producentska kuća GFC. Režiser je Nedeljko Kovačić, a autor scenarija Svetko Kovač. Narator je glumac Tihomir Stanić.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се