Kineski čaj: Zavičaj 1-6

Kina je domovina drveća čaja. Kinezi su prvi počeli da upotrebljavaju ovu biljku pre više od 3.000 godina. Gajili su i pili čaj u provinciji Sičuan

Veština gajenja čaja, polako se širila i čaj je počeo da se pije u celoj Kini. Kina je stvorila jedinstvenu kulturu i kult čaja još pre 1.000 godina. Danas se čaj pije u svim delovima sveta, ali su njegov izvoz, uključujući i način sađenja, i kultura ispijanja krenuli iz Kine. Priča o istoriji te korisne i zdrave biljke govori o civilizaciji i nasleđu, čije plodove danas i mi umnogome koristimo.

 

Repriza , 05.oktobar u 01:50 i 10:05 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се