Чоколадни Београд- Торта Зефир, грилијаш торта

Емисија представља писца и документаристу Александра Гаталицу у сасвим новом светлу: као испитивача историје београдских посластичарница и посластица које су се у последњих 150 година у Београду правиле.

У емисији ће бити речи о две торте: чоколадна торта Зефир и грилијаш торта, као и двема посластичарницама: Мандарина и Петковић.

На овај начин спојиће се стогодишње искуство и нови приступ посластицама 21. века, јер посластичарница Петковић основана је 1903. године и кроз четири генерације негује бечко-пештански стил колача са кремовима и чоколадом.

Посластичарница Мандарина основана је недавно, а већ представља једну од најважнијих посластичарских тачки Београда. Држи је интернационални посластичарски мајстор, некадашњи шеф посластичарница у бројним лондонским хотелима, Крсто Радовић.

Романтични угођај, зачињен с нешто историје и много чоколаде - све то гледаоци ће видети у емисији Чоколадни Београд. Недостају само: мириси и укуси, и нада да ће нека следећа генерација развоја телевизије моћи да понуди и то.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се