Традиционална јапанска култура: Јапанска кухиња, 9-16

У Јапану су генерације породица спремале традиционална јапанска јела. Свака од њих јe уносила неку новину у рецепте.

Уобичајени зачини чине основне састојке јела богате јапанске кухиње. Један од најважнијих и типично јапанских додатака јелима јесте мисо паста. Њен основни састојак је соја, која се понекад меша са пиринчем, пшеницом и сољу. Затим, неизоставни део јапанске кухиње је и соја-сос, који више није само јапански сос, будући да се користи широм света. Јапанци користе и велике количине сирћета у припреми свежих јела

Јапанска кухиња је богата разноврсним јелима, не само захваљујући бројним зачинима, већ и захваљујући различитим начинима припреме хране. То је кухиња испуњена префињеним укусима и рафинираним аромама.

Овај програм је обезбеђен уз помоћ Јапанске фондације.

Реприза, 10. март у 00:05 и 08:05

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се