Студио 6: Чарлс Гејл трио

Чарлс Гејл је већ деценијама парадигма несаломиве енергије која се не повинује друштву, правилима или било каквој врсти наметања.

То није само одраз његовог избора да живи слободно као бескућник скоро 20 година, већ одсуство компромиса у начину на који Гејл дише музику. Он је, као његове колеге, генијални саксофонисти Колтрејн или Ајлер, екстравагантни импровизатор кога морате научити да слушате. Свирао је са великанима фри џеза - Фарао Сендерсом, Арчијем Шепом и осталим предводницима овог правца 60-их година. Каже да је данас у својим седамдесетим годинама још жешћи и снажнији него када је био млад и да не зна када ће стати. Његов живот је био испуњен успонима и падовима. Био је бескућник, који је свирао у њујоршкој подземној желеници како би зарадио за живот. Али није одустајао од музике.

Данас нема музичара који има јачу емотивну ауру од Чарлса Гејла. На својим каснијим албумима - посебно на Ancient of Days - показује свој потпуно зрео импровизациони стил који је неупоредив са другим саксофонистима данашњице.

Ауторско уреднички тим: Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић и Невена Поповић
Директор фотографије: Игор Милановић
Режија: Иван Милановић
Дизајн звука: Зоран Марић

реприза, 4.август зу 05:39 и 13:39

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се