U Žablju i drugi krug izbora

Pošto nijedan od osam kandidata nije dobio dovoljnu većinu na dopunskim izborima u Žablju, najverovatnije će se održati i drugi krug glasanja, rekao predsednik Pokrajinske izborne komisije Darko Rudić.

Dopunski izbori za jedno poslaničko mesto u Skupštini Vojvodine održani u opštini Žabalj. 

Predsednik Pokrajinske izborne komisije Darko Rudić izjavio je da su dopunski izbori u Žablju za jedno upražnjeno mesto u Skupštini Vojvodine po većinskom sistemu protekli bez nepravilnosti i da će se, najverovatnije, održati i drugi krug glasanja pošto nijedan od osam kandidata nije dobio dovoljnu većinu.

"Nezvanično se govori da je izlaznost birača bila oko 45 procenata i da nijedan od osam kandidata nije dobio više od polovine glasova. To znači da će se održati i drugi krug izbora i to 23. maja", naglasio je Rudić na konferenciji za novinare.  

Skupština Vojvodine ima 120 poslanika, od kojih se polovina bira po proporcionalnom (partijskom), a polovina po neposrednom (većinskom) sistemu, s tim da taj drugi može da bude dvokružni.

Izbore je, sredinom marta, raspisao predsednik pokrajinske skupštine Šandor Egereši, zbog smrti poslanika Branislava Popova iz koalicije Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija.

broj komentara 0 pošalji komentar