Tasovac: Saradnjom do kulturnih vrednosti

Ministarstvo kulture i Nacionalni savet za kulturu moraju dobro da sarađaju kako bi se izvršili zajednički zadaci, stav je ministra Ivana Tasovca, saopštava Nacinalni savet za kulturu.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izrazio je nadu da će Ministarstvo i Nacionalni savet za kulturu (NSK) "dobro sarađivati na izvršavanju zajedničkih zadataka", saopštio je danas NSK.

Predsednik Saveta Duško Paunković je na 21. redovnoj sednici tog tela, održanoj 11. septembra, pozdravio novog ministra, koji je sednici prisustvovao na njegov poziv, čestitao mu na imenovanju i poželeo uspeh u radu.

Tasovac je u obraćanju članovima Saveta zahvalio na čestitkama i izrazio nadu da će Ministarstvo i Savet dobro sarađivati na izvršavanju zajedničkih zadataka.

On je, kako je saopštio NSK, izneo tri stavke u sferi kulture i informisanja koje zahtevaju neodložnu pažnju: profesionalizacija kadrova, jačanje institucija, pre svega, nacionalnih i transparentnost u donošenju medijskih zakona, osvrnuo se na ogroman potencijal koji leži u institucijama kulture i najavio njegovo veće iskorišćavanje.

Pošto je ministar zbog drugih poslovnih obaveza napustio sednicu, Savet je održao raspravu o godišnjem Izveštaju o radu, koji se po Zakonu o kulturi podnosi Narodnoj skupštini. Izveštaj je jednoglasno usvojen i biće poslat skupštinskon Odboru za kulturu i informisanje.

Savet je ponovo raspravljao o Strategiji razvoja kulture Republike Srbije i odlučio da obavesti ministra Tasovca o svojim zaključcima i da mu ponudi pomoć u radu na Strategiji, dodaje se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar