Vulin: Prava radnika neće biti ugrožena

Novi Zakon o radu biće donet do sredine juna, kaže ministar Aleksandar Vulin, navodeći da su sindikati i poslodavci pokazali veliku odgovornost. Vulin ističe da će se zakon baviti i mobingom radnika, te radnička prava u tom smislu sigurno neće biti umanjena.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da očekuje da će novi zakon o radu biti usvojen u odgovarajućim rokovima, prenosi Tanjug.

"Očekujem, kao što je i rekao predsednik Vlade, da zakon bude usvojen u odgovarajućim rokovima. Znači do polovine juna ili do polovine jula će to biti regulisano", rekao je Vulin novinarima nakon dodele poklona šestočlanoj porodici u Beogradu.

Vulin je istakao da ga raduje i da ga čini optimistom to što su sindikati i poslodavci pokazali veliku odgovornost i što se odriču onog što se zove socijalna sebičnost.

"Ne razmišljaju samo o sebi, o svojim članovima, već razmišljaju o državi i svima nama koji ovde treba da živimo i, nadam se, da živimo bolje", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, zakon o radu je nešto što je nužno i što mora da se donese, međutim, to je nešto što mora i da učini da poslovanje bude lakše, ali i da radnik bude zaštićen, što nije lako izvesti.

Vulin je istakao da veruje da se to može uraditi. Ministar je naveo i da će se novi zakon baviti i mobingom radnika, dodajući da prava radnika u tom smislu sigurno neće biti umanjena.

Prema njegovim rečima, otkad je na čelu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, to ministarstvo je dobilo nekoliko konkretnih primera koje je i rešavalo.

"Očekujem da ćemo se u narednih dan-dva sastati sa poslodavcima na koje su sindikalci ukazali i nadam se da ćemo svi zajedno naći rešenje", rekao je Vulin dodajući da niko ne doživljava radnike "kao robove".

On je istakao i da će se o pravima radnika morati voditi računa i najavio da će inspekcija rada biti više prisutna na terenu.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">