broj komentara 12 pošalji komentar
(nedelja, 28. feb 2016, 09:13)
Ritam [neregistrovani]

Kada vladari dele sudbinu svoga naroda

Veliki ljudi i veliki borci!Nažalost u zadnje vrijeme imamo miševe koji nas predvode!Samo je žrtva dokaz ljubavi!

(nedelja, 28. feb 2016, 09:32)
anonymous [neregistrovani]

Jugoslavija

samo da nismo stvarali tu Jugoslaviju ...danas bi bili srecniji.

(nedelja, 28. feb 2016, 10:23)
anonymous [neregistrovani]

Velike patnje naseg naroda

Danas kao da unistavamo sami sebe

(nedelja, 28. feb 2016, 11:22)
anonymous [neregistrovani]

Koliko je Balkan svoj?

Grčka se oslobodila od Otomanskog carstva još 1829., pa ipak su morali da pristanu na uslov Engleza i prihvate bavarskog kralja zbog strateških razloga (Rusija na Sredozemlju).

(nedelja, 28. feb 2016, 11:42)
anonymous [neregistrovani]

re Jugoslavija

Jugoslaviju su hteli bas oni koji su je posle rasturili. Trenutno radimo opet po sve njihovoj zelji. Po mome Jugoslavija i nije bila losa ni kao kraljevina ni ona Titova. Trebala je samo da opstane ojaca i ne dozvoli da joj se niko mesa.

(nedelja, 28. feb 2016, 14:00)
anonymous [neregistrovani]

Re:Jugoslavija

Da je nisu razrusili oni koji su je stvorili, bilo bi mnogo boje svima nama. Bili bi jaci i niko ne bi mogao da nas uništava kao sto nas sada uništavaju. Nije Jugoslavija nikome nista kriva, krivi su oni koji su hteli da nas uniste i polako nas uništavaju. A vredi reci i to, kralj Aleksandar je ostao uz svoj narod i stradao sa njim, a onaj lezilebovice Petar pobeže sa svim blagom u englesku, a njegovi se sada sepure po Beogradu, a ne znaju ni srpski jezik. Da se nisu vratili zbog naroda? Vratili se da pokupe ta se moze, a takvi kao vi, kojima je smetala Jugoslavija, njih gledaju kao bogom dane. Eh, samo da se Jugoslavija nije raspala!! Svima bi nam bilo bolje.

(nedelja, 28. feb 2016, 14:16)
Mića Bor [neregistrovani]

Imao je Karadjordjevu zvezdu

Slušao sam srpske ratnike kao dečak na slavama, kod mojih dedova. Bile su to priče kojih se i dan danas sećam .Kaže starina:Solunski front ,pada komanda juriš i mi iz rovova trtčeći i usput pucajući grabimo napred opet zaležemo. Gledam redova desno od sebe,trese mu se ranac na ledjima ,od straha,ili . Nedugo zatim pogibe bog mu dušu prosti. Ma nisam imao vremena za strah,hitao sam ko manit dalje. Ka kući,deci ženi,ako me čeka a čekala je prokleta bila. Evo je tu je,starica povi pogled, u licu porumeni ...

(nedelja, 28. feb 2016, 14:38)
Borislav Marić [neregistrovani]

Jugoslavija


Istina je da su Srbi najmanje dobili od Jugoslavije, čak bi se moglo reći da su mnogo toga i izgubili za razliku od svi ostalih, međutim, stvaranje zajedničke države je bio jedini način da svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije postanu slobodni, a da je zaista postojala opasnost od ponovne okupacije potvrdilo se 1941 kada su nacisti i fašisti pokušali da porobe i narode na prostoru bivše Jugoslavije

(nedelja, 28. feb 2016, 16:12)
anonymous [neregistrovani]

Ideja

Ideja Jugoslovenstva je plemenita mudra.Mi danas znamo da je utopiska ideja ali to oni koji su je stvarali nisu znali.Jugoslavija kao i socijalizam propala je jer je bila antisrpska.Tu vise nema dilema.

(nedelja, 28. feb 2016, 17:54)
Воронцов [neregistrovani]

Само са стварањем Југославије сви југословенски народи могли су бити у једној држави

Заправо и ради се о народу истог генетског порекла, а само су религије створиле различите нације. Како год да су повучене границе, без Југославије делови народа остали би ван тих граница и сигурно да би и тада постојао реваншизам и незадовољство. Колико год да је било непријатељства и екстремизма у Југославији унутрашње снаге је не би срушиле да није било спољног фактора. Спољни фактор је срушио Југославију и 1941. и деведесетих година. И да није било Југославије појавио би се Хитлер и Мусолини и Други светски рат и ко зна како би Срби прошли. Исто тако деведесетих појавио би се свемогући НАТО. Дакле Срби не треба да криве Југославију за сва зла која су се десила, већ унутрашње екстремисте и спољну агресију. Није 1914. било Југославије па су Срби све једно страдали. Срби су заправо страдали у време када није било Југославије, када је срушена и страдавали су у њеним рушевинама.

(nedelja, 28. feb 2016, 18:06)
anonymous [neregistrovani]

Hmet

Imamo Milanovac gornji i donji i Petrovac na Mlavi i Petrovcic,Obrenovac.....

(ponedeljak, 29. feb 2016, 19:34)
anonymous Moma Dr Alatnicarskih nauka [neregistrovani]

Ideja

Jugoslavija i socijalizam nisu propali zato sto su bili anti srpski,vec zato sto su bili antinacionalisticki i antifasisticki. Nacionalizam i sovinizam su braca rodjena, a fasizam se ne naziva bez veze i naci-fasizam i nacizam.