Čadež: Formiran međuresorni tim za pomoć privredi

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež objavio je na svom Tviter i Linktin (LinkedIn) nalogu da je formiran međuresorni tim donosilaca odluka za implementaciju mera iz programa pomoći privredi.

U radu tima će učestvovati predstavnici tima predsednika Vučića i kabineta premijerke Brnabić, Ministarstva finansija i drugih resornih ministarstva, kao i PKS koja predstavlja poslovnu zajednicu.

"Na nama je da pomognemo da se što pre donesu sva neophodna akta za implementaciju i da budemo vama na usluzi da ih što pre primenite", poručio je Marko Čadež privrednicima i stavio im se i lično na raspolaganje za svu podršku u razrešavanju dilema koje se tiču mera i otklanjanja problema sa kojima se na terenu svakodnevno suočavaju.

Marko Čadež je zamolio privrednike da, kao i prethodnih dana tokom kojih je stiglo dosta dobrih pitanja i sugestija, nastave da šalju svoje upite, ali i predloge i viđenja, i u direktnoj komunikaciji sa matičnim udruženjima pri PKS, i posredstvom Biznis info-servisa, društvenih mreža i drugih kanala komunikacije koje je Komora otvorila kako bi privredi obezbedila što bolji i blagovremeni pristup informacijama bitnim za poslovanje.

Kontakti za pitanja, sugestije, predloge privrednika 24 sata, sedam dana u nedelji, su mejl covid19@pks.rs i telefon 0800 808 809.

PKS će i dalje iz sata u sat svoje članice obaveštavati posredstvom portala www.pks.rs (stranica Covid19), društvenih mreža i medija. Tako je, recimo, sa Blic portalom, uspostavljena i posebna rubrika "Biznis protiv korone" da bi odgovori i objašnjenja nakon usvajanja implementacionih dokumenata došli do što većeg broja članica poslovne zajednice koje Komora okuplja.

Istovremeno, Čadež je pozvao sve kompanije koje imaju onlajn servise i rešenja koja bi pomogla preduzećima iz različitih sektora - od poljoprivrede, preko industrije do usluga, kako bi nastavila rad ili lakše poslovala u ovim okolnostima, da se jave Komori.