Crveni krst Srbije pomogao 200.000 ljudi, uz podršku "Koka-Kole"

Od početka krize izazvane pandemijom koronavirusa, Crveni krst Srbije ostvario je 325.904 akcije humanitarne pomoći ka pojedincima kojima je ta humanitarna pomoć bila potrebna. Te akcije ostvarene su uz angažovanje 2.823 volontera i 685 profesionalnih saradnika na svim nivoima organizovanja Crvenog krsta.

Crveni krst je u uslovima vanredne situacije delovao na lokalnom i na nacionalnom nivou sa 165 lokalnih timova u opštinama i gradovima.

Pomoć je, kako se navodi u saopštenju, bila sveobuhvatna i raznovrsna: od obezbeđivanja rada narodnih kuhinja koje su nedavno opremljene upravo uz pomoć "Koka-Kola" sistema, a koje su neophodne za život 33.000 korisnika, zatim pomoći starim licima koji su tokom vanrednog stanja bili najugroženiji, pružanja psiho-socijalne podrške građanima kojima je bilo ograničeno kretanje, ali i dobrovoljnog davanja krvi, koje je funkcionisalo i u ovom uslovima.

Predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović kaže da su volonteri Crvenog krsta svakodnevno komunicirali sa građanima, isporučivali im lekove i druge potrepštine i pomagali im da uspostave kontakt sa zdravstvenim ustanovama.

Veliku pomoć dobili su i od odgovornih kompanija, a jedna od njih je i "Koka-Kola" sistem, koja je tradicionalni partner Crvenog krsta.

"Ova kriza je još jednom pokazala da je u teškim vremenima solidarnost najvažnija. 'Koka-Kola' sistem je demonstrirao snagu pravog partnera, koji je među prvima reagovao i pružio pomoć. Zahvaljujući njima već u prvim danima krize bili smo u mogućnosti da svojim korisnicima doniramo proizvode, i da u vozilima koje su nam ustupili prevozimo pakete pomoći", naveo je Radovanović.

Istakao je i finansijsku pomoć "Koka-Kola" fondacije od 200.000 američkih dolara za podršku građanima u Srbiji, koja omogućava da se realizuju konkretne aktivnosti i pomogne najugroženijima.

"U okviru projekta, obezbeđeno je 4.511 higijenskih porodičnih paketa i dezinfekcionih sredstava koji će biti podeljeni u 19 opština, kao i lična zaštitna oprema za volontere. Međutim, ta pomoć ne mora biti samo finansijske prirode, već se ona ogleda i u jednom prijateljskom i ljudskom odnosu koji i nama i najugroženijim građanima, znači", izjavio je Radovanović.

Važno da se razvija zajednica 

U "Koka-Kola" sistemu kažu da su se uvek vodili idejom da je veoma važno da se uz razvoj njihovog poslovanja razvija i zajednica u kojoj žive i rade. Baš zbog toga njihova podrška nije izostala ni u ovom trenutku, jer, kako kažu, zajedno smo u ovome.

Svetoslav Atanasov, generalni direktor Koka-Kola HBC Srbija, kaže da su partner zajednice više od pola veka i da se trudo se da joj budu podrška, uvek, a posebno u vreme krize.

Ističe da su njihove aktivnosti usmerene prvenstveno na one koji se nalaze na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa, medicinskim radnicima, vojsci, policiji, volonterima, kao i onima koji su egzistencijalno najugroženiji.

"Do sada smo pored donacije od 200.000 dolara Crvenom krstu Srbije donirali i 150.000 litara naših proizvoda za nekoliko hiljada zaposlenih u Kliničkom centru Srbije u saradnji sa Fondom B92, i drugim covid bolnicima širom Srbije kao i pripadnicima policije, zatim obroke za medicinske radnike u saradnji sa Voltom i IT opremu Kliničkom centru Srbije", rekao je Atanasov.

Dodaje da sve aktivnosti sprovode u partnerstvu sa organizacijama koje su najangažovanije u ovom trenutku. "Duboko verujemo da samo zajedno možemo prevazići ovu situaciju i da ćemo iz svega izaći jači", rekao je Svetoslav Atanasov.

Crveni krst Srbije zajedno sa svojim partnerima još jednom dokazuje da samo ujedinjeni možemo proći kroz krizne situacije. I to predstavlja dodatni impuls za još intenzivniju i hrabriju borbu u korist najugroženijih.