Šta je urađeno u Beogradu za vreme vanrednog stanja

Grad Beograd je u beogradskim izdanjima dnevnih novina objavio skraćenu verziju Izveštaja o radu Beograda u vanrednom stanju, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Goran Vesić je istakao da je Grad Beograd kao odgovorna lokalna samouprava, pre svega prema svojim građanima, objavio danas skraćenu verziju Izveštaja o radu i funkcionisanju grada tokom vanrednog stanja.

Vesić je objasnio da je to način da javnost bude upoznata sa aktivnostima grada.

Dodao je da gradska uprava za svoj rad odgovara građanima pa je, kako je istakao, normalno da njima bude podnet izveštaj o radu, jer oni koji žive u Beogradu imaju pravo da znaju kako se troši njihov budžet.

"Grad Beograd je odlično funkcionisao tokom vanrednog stanja, sve komunalne službe su radile, prodavnice su bile snabdevene, a posebno se vodilo računa o našim najstarijim sugrađanima. Ponosni smo na građanke i građane Beograda koji su poštovali veoma stroge mere epidemiologa i tako dali odlučujući doprinos da naš grad i zemlja iz ove krize izađu sa što manje žrtava", poručio je Vesić.

Podsetio je da će kompletan Izveštaj o radu Beograda u vanrednom stanju biti na dnevnom redu sednice Skupštine grada koja se održava sledeće nedelje u Beogradu.

"Naši građani su pravi pobednici, a naši heroji su zdravstveni radnici, lekari i medicinske sestre. Ovim izveštajem se podsećamo šta smo svi zajedno uradili da Beograd i Srbija pobede", naglasio je Goran Vesić.