UBS upozorava građane: Ne šaljite lične podatke putem SMS-a

Udruženje banaka Srbije upozorava da je jedan broj građana dobio SMS poruku u kojoj se od njih, kao klijenata banke, traže lični podaci: jedinstveni matični broj građanina, broj računa, PIN i slično. Ističu da je reč o prevari, odnosno takozvanoj fišing kampanji.

Iz Udruženje banaka Srbije navode da će banke u kontekstu isplate penzija svakako kontaktirati s klijentima, što može da podrazumeva i komunikaciju SMS porukama. Ali, kako navode, u toj komunikaciji banke nikada neće tražiti pomenute lične podatke, kao što su JMBG ili PIN kod.

"Molimo građane da obrate pažnju, da pre svega provere ko je pošiljalac poruke, a da u svakom slučaju čuvaju pažljivo svoje lične podatke, kao što je i do sada bila praksa u poslovanju sa bankama", navodi se u saopštenju Udruženja banaka.

Ističu da se, u situaciji u kojoj se svi borimo da normalno funkcioniše život u Srbiji, uključujući i finansijske usluge, pojavljuju i oni koji ovo stanje pokušavaju da iskoriste za prevaru.

Podsećaju građane da sve informacije o bezbednosti u poslovanju sa bankama mogu pogledati na sajtu Udruženja banaka Srbije.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">