Čitaj mi!

Borbu sa kovidom izgubila 2 pacijenta, koronavirus potvrđen kod još 69 osoba

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 69 osoba od 4.874 testirana uzorka. Od posledica zaraze preminule su dve osobe. Na respiratoru se nalazi šest pacijenata.

U Beogradu 20 novih slučajeva

Najviše novozaraženih koronavirusom registrovano je u Beogradu - 20.

Po pet novih slučajeva zabeleženo je u Smederevu i Aleksincu, a po četiri slučaja registrovana su u Novom Sadu, Nišu i Paraćinu.

U ostalim naseljenim mestima u Srbiji registrovana su manje od četiri nova slučaja.

Na respiratoru šest pacijenata

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 69 osoba od 4.874 testirana uzorka. Od posledica zaraze preminule su dve osobe.

Na respiratoru se nalazi šest pacijenata.

Bolja epidemijska situacija i pad broja novozaraženih koronavirusom ne sme da nas zavara, upozoravaju stručnjaci. Opasnost, ističu, nije prošla jer se pojavljuju novi sojevi virusa. 

Kako kažu, daleko smo od kolektivnog imuniteta i još smo dalje od dovoljno vakcinisanih mladih ljudi. Apeluju na građane da se vakcinišu kako bismo bili spremni za brzo širenje novih sojeva.

Ističu da se mnogi ponašaju kao da korone nema da mnogi ne poštuju preventivne mere te će od sutra biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije.

"Apsolitno će biti angažovanje maksimalno svih raspoloživih resursa i kapaciteta. To znači prepoznavanje rizika", rekao je Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove.