Телеграми саучешћа поводом смрти Исидоре Жебељан

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић поводом смрти Исидоре Жебељан упутио је телеграм саучешћа. Телеграме саучешћа породици, колегама, студентима и пријатељима преминуле српске композиторке упутила и председница Владе Ана Брнабић.

"Потресен вешћу о изненадној и прераној смрти Исидоре Жебељан, у име Министарства културе и информисања и у своје лично име, изражавам искрено и дубоко саучешће њеној породици, пријатељима, поштоваоцима њеног дела и члановима САНУ", наводи се у телеграму саучешћа Владана Вукосављевића.

Вукосављевић је истакао да је Исидора Жебељан била музички таленат и стваралац велике магнитуде, креативна, иновативна и јединствена.

"Њена дела била су препозната, извођена и високо цењена на свим меридијанима и код публике истанчаног укуса. Постала је савремени класик у некласичном маниру. Остаће упамћена као један од корифеја српске уметничке музике с почетка 21. века и једна од најзначајнијих композиторки у историји наше културеˮ, каже се у телеграму саучешћа министра културе поводом смрти Исидоре Жебељан.

Брнабић: Ненадокнадив губитак 

"Одлазак Исидоре Жебељан ненадокнадив је губитак за нашу културу, музичку и позоришну уметност, али и за све младе генерације студената којима је несебично делила своје знање. Током своје дугогодишње и изузетно богате и успешне каријере, оставила је неизмеран траг својим раскошним талентом", каже се у телеграму саучешћа који је премијерка Ана Брнабић упутила породици, колегама, студентима и пријатељима Исидоре Жебељан..

Како се наводи, Исидора је била и остаће креативни амбасадор националне платформе "Србија ствара" и као најизвођенији српски композитор у свету наставиће кроз своја дела да представља нашу културу и уметност.

Премијерка је истакла да јој је била велика част што је као Председница Владе Републике Србије познавала Исидору.

"Драга Исидора, хвала Вам на огромном таленту и знању који сте несебично делили, на истрајности и топлини, као и на свом препознатљивом таленту и знању", стоји у телеграму саучешћа.

У име Владе Републиме Србије, тима националне платформе "Србија ствара" и своје лично име, премијиерка је упутила изразе најдубљег саучешћа члановима породице, колегама, студентима и пријатељима наше велике уметнице чије ће име заувек остати уписано у нашој историји.