Новосађани са тераса уживају у оперским аријама

Још једна креативна акција Опере Српског народног позоришта. Током првомајских празника организује серију мини-концерата на улицама Новог Сада. Одржан је први од четири планирана.

Новосађани са Подбаре, тачније из Улице Стевана Милованова, са својих тераса први су слушали концерт организован само за њих.

Осам чланова оркестра и двоје солиста Опере СНП-а, уз диригента из Италије, извели су програм популарне класике, уз сада већ неизоставну нумеру "Bella Ciao". Они ће током викенда извести получасовне концерте на још три локације у граду, на Лиману, у Новом насељу и Булевару ослобођења. 

Сви концерти су и знак захвалности за све оне који су неуморно радили током пандемије и карантина, од медицинских радника, преко медија до припадника полиције.

"Наставили смо низ акција и ово је први концерт у низу од четири које ће Опера СНП одржати на четири локације у граду. Наша идеја и циљ је да овим концертима дођемо на адресе наше публике и да искажемо подршку за све људе који су за нас у овим тешким тренуцима били на својим радним местима и задацима", рекао је Александар Станков, директор Опере Српског народног позоришта. 

Концерти који се одржавају у време забране кретања, организују се уз подршку Полицијске управе Нови Сад, а један ће бити организован на Булевару ослобођења.

Нови Сад је 2021. европска престоница културе, а епитет "српска Атина" оправдава и на овај начин.