Читај ми!

Сазревање – Душица Ђокић: Моје искуство са сином је да нема лаких и тешких дрога

Колико родитељска љубав и брига могу да трају упркос свим тешкоћама и животним изазовима који стижу одрастањем детета? Како да мајка настави даље када схвати да детету више не може да помогне, а зна да је, без обзира на све лоше око њега, то њено дете у коме и даље види радост малишана које је с много љубави и жеље донела на овај свет?

Колико је захтевно и тешко бити родитељ који гледа како му дете пред очима "нестаје" од последица наркотика? Како препознати када је с таквим супстанцама кренуо да уништава своје здравље, живот?

Где и како се почиње? Како може да се спречи? Колико ово зло савременог доба утиче на целу породицу, квалитет живота? Како да се постави родитељ када на њега дете "подигне" руку, када га повреди и када први ударац није и последњи?

Разговарале смо које су то ситуације које доводе да родитељ од свог детета бежи, крије се као подстанар само да би сачувао голи живот. Може ли се таквој деци опростити? Има ли начина да им се помогне? Зашто из куће наједном нестају кашике? Може ли бити поделе на лаке и тешке дроге?

О свему томе разговарали смо с Душицом Ђокић, мајком и новинарком у пензији.

sazrevanjepodkast@gmail.com

уторак, 18. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије