БДП покреће ТВ канал, циљ је промоција театра и привлачење нове публике

Југ Радивојевић, директор Београдског драмског позоришта, открио је у Београдској хроници да то позориште покреће свој телевизијски канал. Радивојевић је истакао да БДП реализује један од највећих пројеката откад је он постављен на ту функцију.

Због пандемије коронавируса почетак је мало одложен и очекује се са почетком нове позоришне сезоне – од 1. септембра.

"Један од најзначајнијих пројеката Београдског драмског позоришта који је зацртан још мојим доласком. Током ових шест месеци смо извршили значајне припреме", рекао је Радивојевић у Београдској хроници.

"Није битна промоција само Београдског драмског и његовог репертоара. Важна је промоција театра генерално, где бисмо посебну пажњу усмерили на анимацију нове публике, која је свакако потребна нашим позориштима. И не само нашим, него и регионалним."

Радивојевић је изразио наду да ће, осим канала на Јутјубу, БДП добити и званичан програм на кабловској телевизији, како би се подигао ниво интересовања за српска позоришта.

"На једној од седница нашег удружења смо дошли до закључка да је потребно привлачење нове публике. С друге стране, бавићемо се и другим садржајем, попут позоришне хронике, где ћемо имати осврт на то шта се дешава у земљи и иностранству. Затим, специјализоване емисије које ће се бавити театром са најеминентнијим критичарима, ексклузивни интервјуи са највећим уметницима Европе, региона и Србије."

Осим представа, на програму ће бити специјалне емисије, ексклузивни интервјуи, архивски снимци...

"Биће и представа које су обележиле историју театра СФРЈ, повратак антологијских емисија Бардови театра и Млади лавови. Ми смо 9. марта већ снимили емисију са Радетом Шербеџијом коју је уређивала и водила новинарка Тања Њежић. Усмерићемо и пажњу на све оно што се дешава у театрима Србије, региона и Европе и да на тај начин театар представљамо и најширој публици и покушамо да их анимирамо да дођу у наше позоришне сале, када за то дође време."

Открио је и како заиста изгледа организовати један овако захтеван пројекат, у оваквим околностима и у ситуацији када је најважније да останемо код куће.

"Ми смо били корак до почетка емитовања програма, али наравно да нас је ова ствар закочила. Са овом сезоном смо на нашем сајту отворили страницу 'архива' на којој се могу погледати наше бројне представе и сада радимо онако како можемо, али у сваком случају доћи ће до терминског померања. Надам се да ћемо са почетком сезоне, почетком септембра месеца, имати и отварање програма ТВ БДП", закључио је Радивојевић.