Списак 16 романа за НИН-ову награду

Листа дела која конкуришу за НИН-ову награду за роман године сведена са 30 на 16, изјавио члан жирија Милета Аћимовић. На конкурс послата 124 дела.

Члан жирија за НИН-ову награду Милета Аћимовић-Ивков изјавио је да је на седници одржаној после Нове године број кандидата сведен на 16 за роман године са прве, најшире листе од 30 која је начињена после прегледања 124 дела послата на конкурс.

У конкуренцији за награду су остали Трезвењаци на лађи Мирка Демића, Оно што одувек желиш Гордане Ћирјанић, Мртво поље Срђана Срдића, Врло мало светлости Владана Матијевића, На стази суза Ђорђа Писарева, Оштар старт Миће Вујичића.

У конкуренцији су и романи Ми различити Веселина Марковића, Ултрамарин Милете Продановића, Госпођа Олга Радована-Белог Марковића, Добро јесте живети Милована Данојлића, Звона за тројицу Мирослава Тохоља, Почетак буне против дахија Светислава Басаре, Аква алта Сање Домазет, Испод таванице која се љуспа Горана Петровића, Камен близанац Зорана Петровића и Сплит Славољуба Станковића.

Овај списак ће бити смањен на ужи избор после седнице жирија која ће бити одржана 10. јануара.

Име добитника НИН-ове награде за роман године биће познато 17. јануара, а награда ће бити уручена 26. јануара у Скупштини града Београда.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 11. јан 2011, 19:27) - Milosh_83_ [нерегистровани]

Eh moja Knjigo

Dali iko posvecuje makar malo vremena kulturi i stvarima koji oplemenjuju coveka..knjiga je lek