"Колибри“ отварају "Змајеве дечије игре"

"Змајеве дечије игре" које ће се одржати у Новом Саду од 3. до 7. јуна свечано ће отворити хор "Колибри" Радио-телевизије Србије. У оквиру фестивала биће додељене повеље и награде.

Хор "Колибри" Радио-телевизије Србије свечано ће отворити 52. по реду "Змајеве дечије игре", које ће се одржати у Новом Саду од 3. до 7. јуна.

Под диригентском палицом Невене Ивановић, "Колибри" ће одржати мини концерт у трајању од 25 минута, чиме ће бити обележен почетак петодневног фестивала под називом "Јунски програми Змајевих дечијих игара", који ће бити у знаку стиха Јована Јовановића Змаја "Аој крила, кад би моја била".

"Змајеве дечије игре" су место сусрета свих поштовалаца Змајевог дела, стваралаца који су своју поетику градили на његовој Певанији, педагога и најважније публике - деце.

Након посете Сремској Каменици, где је Јован Јовановић сахрањен и где ће у његову част стихове говорити драмски уметник Радослав Миленковић, разноврстан програм одвијаће се на више локација у Новом Саду: у Галерији Матице Српске, на Тргу слободе, у Змај Јовиној улици, у Градској библиотеци, у Позоришту младих, у башти хотела "Војводина" и у Дунавској улици.

Програм укључује наступе дечијих хорова, изложбе, креативне радионице, глумачке, фолклорне и песничке дечије наступе, мини универзијаду, саветовање о књижевности за децу, шаховски турнир, балет, карневал и ватромет, а свечано ће бити затворен концертима састава "Salsa Kings" и "Belgrade Dixieland Orкestra".

У оквиру фестивала "Змајеве дечије игре" биће додељене и повеље и награде.

Награђени су Раша Попов, књижевник из Београда (повеља за изузетан стваралачки допринос књижевности за децу, безграничну оданост свету детињства и најплеменитијим људским тежњама), Мирјана Булатовић, књижевница из Београда (награда за изузетан стваралачки допринос савременом изразу у књижевности за децу), Весна и Драшко Рогановић, преводиоци из Београда (награда за изузетан стваралачки допринос популарисању књижевности за децу) и Весна Видојевић Гајовић, књижевница из Београда (Змајев песнички штап).

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 03. јун 2009, 12:06) - anonymous [нерегистровани]

Nastup dečijeg hora Kolibri

U koliko sati će nastupiti kolibri?!