Чачак, тренинг за будуће предузетнице

На тренингу за будуће предузетнице у Чачку, који организује удружење пословних жена "Надежда Петровић", уче се основе пословне комуникације, шта је потребно за оснивање фирме и све остало што може бити од користи онима који заснивају властити посао.

Као подршка женском предузетништву у Чачку се одржава тродневни тренинг за жене које намеравају да покрену посао, као и за студенткиње заинтересоване за предузетништво. Предавачи и ментори су искусне предузетнице из Моравичког округа.

Према речима Горане Танасковић, председнице Удружења пословних жена из Чачка, Удружење активно учествује у промоцији женског предузетништва, али се не задржава само на помоћи женама предузетницама већ жели да своју активност прошири и на оне које тек покрећу сопствени посао:

"Програм обухвата тренинг где ће  се младе предузетнице упознати са основама предузетништва, са политиком размишљања о предузетништву, са пословном комуникацијом. Такође и начином оснивања фирми. Биће речи о свему ономе што им је потребно за неку старт ап позицију. Након тога ће се одржавати месечне менторске сесије где ће младе предузетнице имати прилику да разговарају са искусним предузетницама. У ове менторске сесије ћемо укључити и студенткиње да и оне чују у каквим правцима се одвијају ти разговори, који су то проблеми који њих сутра могу очекивати у послу."

Удружење из Чачка ради на оснаживању женског предузетништва и кроз повезивање са осталим удружењима пословних жена из Србије. Ради се на оснаживању мреже предузништва. Након овог тренинга у плану је заједнички састанак у Чачку на коме ће своја искуства представити удружење из Ваљева.

rts.sabac@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар