Хуманитарна фризура за Гиниса

Гинисову титулу творца највише фризуре од природне косе требало би да понесе шабачки фризер Никола Кулезић. Кулезић је већ рекордер за најдужу надограђену плетеницу. Мотив му није само такмичарски већ и хуманитарни - прикупљање средстава за болесног младића из Лебана.

За ову фризуру било је потребно 10 лакова, један гел и два и по сада рада. Направљена је без тапирања, уметака и шнала, од косе тринаестогодишње Катарине Џиновић која се никада није шишала.

Никола каже да највиша фризура на свету, од природне косе, позната као чироки, достиже дужину од 120 центиметара, напомињући да је претходни рекорд био метар и тринаест.

Званичну потврду из Лондона о обореном Гинисовом рекорду, Шапчани очекују за неколико месеци.

Модел Катарина Џиновић каже да је осећај изванредан.

"Два и по сата сам лежала и седела, Никола је био од велике помоћи. Драго ми је што сам заједно са њим учествовала у овом пројекту и што ћемо помоћи Стефану да добије ново срце", истиче Џиновићева.

Стефан Ђорђевић је 24-годишњи младић из околине Лебана који болује од кардиомиопатије. Да би се што пре прикупила средства за неопходну трансплантацију, Шапчани су на највишу фризуру закачили и број његовог жиро-рачуна.

број коментара 0 Пошаљи коментар