Поплаве у Црној Гори

Обилне кише и отварање преливних брана на Дриму у Албанији изазвали су раст водостаја реке Бојане и Скадарског језера за готово 30 сантиметара што је угрозило више црногорских градова.

Подизање нивоа реке Бојане и Скадарског језера за готво 30 сантиметара, због обилних киша и отварања преливних брана на Дриму у Албанији, угрозило је више црногорских градова, а градоначелник Цетиња најавио је могућност евакуације једног броја домаћинстава.

Начелник за ванредне ситуације у Министарству унутрашњих послова Зоран Беговић је рекао за Радио "Антена М" да је ситуција у Улцињу лоша, али под контролом.

"Тридесет центиметара је порастао ниво воде и ситуација је врло озбиљна", рекао је Беговић и додао да је активност надлежних државних органа и општинских структура синхронизована.

У акцију су укључене грађевинске оперативе из Улциња, Бара, Подгорице и Тивта.

Градоначелник Цетиња Мило Јанковић каже да је, према последњим извештајима, вода на Жабљаку Црнојевића порасла 30 сантиметара, а на Ријеци Црнојевића око 15 центиметара.

Јанковић је најавио могућу евакуацију и саопштио да је Црвени крст општинским властима понудио помоћ.

Државна Телевизија Црне Горе јавила је да су поплаве угрозиле места у околини Подгорице, Даниловграда и још неких општина, а такође, неколико села у Малесији није поштеђено последица лошег времена, посебно уз Скадарско језеро.

Челници градске општине Тузи прате ситуацију, а председник Никола Цамај је рекао да је ниво воде у језеру данас око пола метра виши него јуче. Према његовим речима, снабдевање становништва питком водом и струјом је отежано.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 09. дец 2010, 09:47) - anonymous [нерегистровани]

Uzas

previse je tesko gledati ove prizore u Crnoj Gori...