Зукорлићев Мешихат обелоданио споразум

Обелодањен Споразум о сарадњи који су уочи референдума о независности Црне Горе потписали тадашњи председник ДПС-а Мило Ђукановић и председник Бошњачке странке Рифат Хусовић. Документ објавио Мешихат Исламске заједнице у Србији муфтије Муамера Зукорлића.

Мешихат Исламске заједнице у Србији којим руководи муфтија Муамер Зукорлић обелоданио је, како тврде, Споразум о сарадњи који су 23. марта 2006. године, уочи референдума о независности Црне Горе, потписали тадашњи председник ДПС-а Мило Ђукановић и председник Бошњачке странке Рифат Хусовић.

У саопштењу Мешихата се наводи да је реч о Споразуму, коме је претходио договор о пристанку Бошњака да на референдуму гласају за осамостаљење Црне Горе.

У тачки 4. Споразума се наводи да се Санџак "види као мултиетничка, мултиконфесионална и мултикултурална прекогранична регија, са транспарентном границом, која би била мост спајања, а не зид раздвајања Србије и Црне Горе".

Споразум је обелодањен, како се наводи, ради потврде изјаве муфтије Зукорлића дате Телевизији Атлас у емисији "Жива истина".

Зукорлић је, наиме, рекао да није задовољан односом званичне Подгорице према Бошњацима који живе у Црној Гори, и оптужио власт у тој држави да је на попису подстицала цепкање бошњачког националног корпуса.

Он је оптужио црногорску власт да није испунила ни слово Споразума о Санџаку као прекограничној регији, који су 2006. године потписали Ђукановић и Хусовић.

Зукорлић је рекао да је Споразум потписан ван Црне Горе, наводећи да то значи да има међународни статус и мора се поштовати.

Ђукановићев кабинет је, међутим, негирао постојање таквог споразума, истакавши да приче о томе, као и кваклификације о улози и положају бошњачког народа у Црној Гори, представљају "неистине и измишљотине".

"Председник Ђукановић никада и ни с ким није разговарао о територији, већ искључиво о положају Бошњака и других мањинских народа у Црној Гори, респектујућу пре свега њихов допринос модерном развоју Црне Горе и црногорског друштва као грађанског и мултиетничког", наводи се у саопштењу и додаје да Ђукановић никада ништа тајно није потписивао ни у Црној Гори ни изван ње.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(недеља, 27. јан 2013, 19:11) - Jovan Mirkovic, Amerika [нерегистровани]

Milo,

Djukanovic je prevario narod Crne gore, ne samo Bosnjake u Crnoj Gori.
Sada su se setili da vide prevaru mila djukanovica.
Vreme ce doneti svoje !!!!

(недеља, 27. јан 2013, 17:58) - radeewien@)ojooo.com [нерегистровани]

vrednost

da nije tuzno bilo bi smesno....:)Nasa braca....:)

(недеља, 27. јан 2013, 17:47) - anonymous [нерегистровани]

pozzz

i sad zukorliću žao što ga milo prevario?

(недеља, 27. јан 2013, 17:42) - anonymous [нерегистровани]

A gde je pecat ?

Nema pecata. Bez pecata to nista ne vredi.

Opa gangnam Style :)

(недеља, 27. јан 2013, 16:06) - anonymous [нерегистровани]

Saradnja

Djukanovicu je bila potrebna do zavrsetka referenduma , a sada je na nju on zaboravio.Ko nije zadovoljan neka se zali .

(недеља, 27. јан 2013, 16:02) - anonymous [нерегистровани]

Sporazum

Ko lako pristaje na sporazume i saradnju taj lako i od njih odustaje.

(недеља, 27. јан 2013, 15:49) - anonymous [нерегистровани]

Braca

samo bratski !