Погинула Борка Вучић

Високи функционер СПС-а Борка Вучић погинула је у тешкој саобраћајној несрећи, која се догодила између Баточине и Лапова. У тој несрећи погинула је и Мирјана Благојевић из Београда. Двоје сапутника лакше је повређено и налазе се у Клиничком центру у Крагујевцу.

У саобраћајној несрећи која се догодила око 15 часова на аутопуту Београд-Ниш, на деоници између Баточине и Лапова, погинула је функционер СПС-а Борка Вучић. У удесу је погинула и Мирјана Благојевић из Београда.

Осталих двоје путника Дејан Благојевић и Верица Милаковић су повређени и налазе се у  Крагујевачком клиничком центру.

Дејан Благојевић (1982) који је управљао возилом лакше повређен, док је Верица Милановић теже повређена, али није у животној опасности, рекао је доктор Владимир Ђорђевић.

"Благојевић има лаке телесне повреде, а Милаковићевој су урађени скенер главе, вратне кичме, грудног коша и абдомена и нема знакова повреде унутрашњеих органа", рекао је Ђорђевић.

Он је нагласио да се код Милаковићеве тренутно ради додатна дијагностика, јер се сумња да има неколико поломљених ребара.

Узрок несреће још није познат, а према изјави возача Дејана Благојевића "нешто је пукло, после чега је уследило превртање аутомобила, који се, након што су испали сви путници, и упалио".

Начелник крагујевачке полиције Иван Ђоровић рекао је да је на аутомобилу највероватније пукла гума, након чега је возач изгубио контролу и пробио заштитни зид.

Према његовим речима, након тога се аутомобил неколико пута преврнуо и тада су Борка Вучић и Мирјана Благојевић испале из возила.

Возач Дејан Благојевић изгубио је свест, али се након неколико минута освестио и успео да изађе пошто се аутомобил запалио.

Ђоровић је рекао да ће у понедељак бити извршена обдукција тела погинулих.

Биографија Борке Вучић

Борка Вучић рођена је априла 1926. у Комирићу код Ваљева, близу Осечине и Тршића, на средини пута ка Лозници.

Као треће од шесторо деце у учитељској породици Муцић, одрастала је у Рађевини и Тамнави, селима у којима јој је отац службовао.

Касније, породица Муцић одселила се у Панчево а 1941, а касније, због рата, сели се у Београд где је 1951. године завршила Правни факултет.

Специјализирала је банкарство у САД, Лондону и Холандији.

Радила у Економском институту СФРЈ, била шеф кабинета секретара за спољну трговину СИВ-а, шеф кабинета директора Савезног завода за планирање и секретара за индустрију и грађевинарство СИВ-а.

Банкарством почела да се бави у Привредној банци Србије, која се касније утопила у Удружену београдску банку, а ова касније постала Београдска банка.

Била је најпознатији банкар Слободана Милошевића, с којим је заједно радила у Београдској банци.

Била је директор представништва Београдске банке у Лондону, а за време санкција била је позната као директор агенције Београдске банке на Кипру.

Пре две године, као најстарији посланик, председвала је седницама Народне скупштине.

У последње време посветила се Фонду за младе пољопривреднике који је основала, како је рекла, с великим жаром, имајући на уму и свог деду Муцића, угледног сељака и народног посланика.

Удала се одмах по завршетку факултета за Стевана, правника, који је умро пре неколико година. С њим је имала сина, који је такође, био правник, и који је умро је у 26-ој години. О томе је тешко говорила.

број коментара 59 Пошаљи коментар
(петак, 07. авг 2009, 13:27) - Đorđe [нерегистровани]

Super Baka

Ovo je velika tragedija za Srbiju. Veliki čovek, veliki patriota, žena nad ženama, "Srpska majka hrabrost". Legenda bankarstva.

Naka joj Gospod podari večni spokoj.

(понедељак, 03. авг 2009, 20:37) - anonymous dusica [нерегистровани]

Borka Vucic

neka im je laka zemlja,

(понедељак, 03. авг 2009, 17:46) - anonymous [нерегистровани]

Saučešće

Katastrofa. Saučešće porodici Blagojević.

(понедељак, 03. авг 2009, 16:51) - anonymous [нерегистровани]

Borka Vučic

Zamolio bih te da ne vređaš nas koji mislimo sopstvenom glavom. Ja najbolje znam koliko vredim, svakako tu stvar bolje znam od tebe.

(понедељак, 03. авг 2009, 16:35) - anonymous [нерегистровани]

Borka

Bila je čast poznavati vas. Neka vam je večna slava i hvala.

(понедељак, 03. авг 2009, 02:41) - anonymous [нерегистровани]

Borka Vučic

Ne vredi govoriti istinu onima koji je ne zele cuti i koji sude bez suda, bez dokaza i poznavanja stvari cak i u trenucima necije smrti.Kod nas se jos uvek sudi i presudjuje po partijskoj pripadnosti i politickoj ostrascenosti i nema spremnosti da se prizna cak i ono sta pojedincu i svet priznaje.Sopenhauer je davno rekao:"Da bi se priznala tudja vrednost, treba prethodno posedovati vlastitu".
Moje saucesce porodici!

(недеља, 02. авг 2009, 21:11) - anonymous [нерегистровани]

Borka Vučic

neka im je laka zemlja.

(недеља, 02. авг 2009, 19:43) - anonymous [нерегистровани]

neznanje

A šta kažeš na lično iskustvo, jer sam sve to što si nabrojao osetio na koži.

(недеља, 02. авг 2009, 19:14) - anonymous [нерегистровани]

mrtva usta ne govore


Jedan od kljucnih svedoka u mogucem sudjenju Miri Markovic i ostalim kolaboratorima familije Milosevic je "tragicno nastradao". Podsecamo vas da je pod vrlo slicnim okolnostima i podnosilac tuzbe protiv Marka Milosevica "tragicno nastradao", bas kao sto se to dogodilo i Vuku Draskovicu. Slucajnost ili ne, tek.vrlo interesantan rasplet afere sa kradjom srpskog bogatstva i prebacivanjem na Kipar.

(недеља, 02. авг 2009, 17:51) - dulebg [нерегистровани]

Неисправна "фабија"

Никада на друму нисам видео "Шкоду-Фабију" у квару. Можда Југа, Ладу, старог Варбурга, али новије аутомобиле никако!

И шта то има да пукне "после чега је возило изгубило правац" још се и запалило? Тјуберлес гуме не пуцају - барем мени није познато, већ полакогубе на притиску??